Liverpool uppges vara intresserade av att ta in Kruse på free transfer.

Werder Bremens anfallare Max Kruse är en av de bättre spelarna som blir kontraktslös i sommar. 31-åringen har gjort en stark säsong med 11 mål och 10 assist på 32 Bundesliga-matcher, vilket förstås skapar intresse runtom i Europa.

Kruse har annonserat att han kommer att lämna Werder Bremen i sommar – och det saknar inte spekulationer om var han kan hamna.

Enligt Sport1 är Kruse efter ute efter ett fett kontrakt. De uppger att Bayern München intresserade av att ta in honom som backup till Lewandowski, men de hävdar också att Liverpool har bett om information för att få reda på vad som krävs för att signa honom.

Kruse är ingen typisk anfallare. Han spelar gillar att droppa ner och hjälpa mittfältet, och kan betraktas som en så kallad ”falsk nia”.

6 kommentarer
 1. Luktar flopp lång väg. En ny Sean Dundee?

 2. Har gillat det man såg av Kruse dom få matcher man kollade den här säsongen, definitivt en bra spelare på nivån han spelade på. Dock så skulle jag hellre låta Brewster vara andra/tredjeval centralt än en 31åring som tydligen vill ha ett enormt kontrakt.
  Och om dom nu ska förlänga med Origi så är ju detta snudd på idiotiskt.

 3. Är väl en bra spelare att slänga in när man vill ändra sitt spel och slå långa bollar in i boxen, men har svårt att se Kruse bära anfallet eller vara en bra backup till dom tre där uppe. Ser hellre att man lägger sina ägg i Werner-korgen och sen kör på Oxelade, Shaqiri och Origi som backup + nån av juniorerna i Brewster och Wilson.

  • Kruse är ingen direkt boxspelare eller en gigant med huvet. Han är mer lik Firmino som droppar ner och är en del av uppbyggnaden av spelet mer än slutprodukten.
   Så att sätta in honom istället för Firmino i slutet av matcherna kommer inte direkt ändra spelstilen så värst mycket.
   Origi är betydligt mer den spelaren du söker i dom situationerna än Kruse.

  • Tack för förklaringen, har för dålig koll på honom helt enkelt 🙂 Tänkte mig en Klose-typ som kämpade hårt i boxen och var duktig på huvudet. Dock så har man ju sett denna säsongen, med stor framgång, att Klopp inte vill överge sin matchplan utan istället nöter ner motståndet tills vi får in en avgörande boll i slutet av matchen.

   Om han är en Firmino-typ så kanske han inte är helt fel, speciellt då han är gratis. Har ju funkat helt ok med Origi som backup här i slutet av säsongen, men visst saknar med Firmino med sitt presspel och att han är så grym på att låsa fast spelet på motståndarens planhalva.

 4. Sett väldigt lite utav Kruse, så kan inte uttala mig om han som spelare och huruvida han kommer passa in hos oss. Men tanken med att vara klubben som erbjuder en 31 åring ett ”fett” kontrakt för de sista åren vet jag inte om jag tycker är rätt väg att gå. Men i ärlighetens namn, så litar jag blint på att Klopp plockar in de spelare han känner han behöver och att de får kontrakt som speglar insatsen för klubben.

Kommentarer är stängda.