Den här gången har panelen bland annat åsikter om den kommande Champions League-motståndaren samt vilken position som är viktigast att förstärka i sommar.

Paneldeltagare är Totaal Liverpools rutinerade herrar Tomas och Pelle. Men vi har även med oss en debutant i form av vår nya skribent Jesper Hagman. Ni kommer se mer av honom framöver.

* * *

1) Nedräkningen till Madrid har börjat. Hur känns det att få möta Spurs i Champions League-finalen?

Tomas: Det är verkligen blandade känslor, å ena sidan känns det bra att gå in i finalen som favorit, men samtidigt känns det som att vi har lite mer att förlora den här gången. När vi mötte Real Madrid kunde man på något sätt bara vara nöjd med att vara i final, den här gången skulle en förlust svida ännu mer. För att vara i en CL-final är det såklart gynnsamt att ställas mot ett lag som vi slagit två gånger under säsongen och överlag haft bra resultat mot över en längre tid, men den andra halvleken i senaste ligamötet var en pärs och där får vi inte hamna igen. Men, att sitta och grubbla över vilka motståndare man vill ha i en CL-final är såklart ett riktigt lyxproblem.

Hagman: Det ger mig mixade känslor, definitivt skönare att det är Spurs som står på andra sidan och inte Real Madrid som ifjol, samtidigt är det ett lag som har mer koll på oss, och denna gång är vi favoriter vilket också gör mig mer nervös.

Pelle: Det är alltid roligare att möta lag från andra ligor, men Spurs förtjänar verkligen finalplatsen och sett till deras prestationer i CL-spelet har de alla förutsättningar att göra detta till en fantastisk match. Det märkligaste är nog att Liverpool är favoriter i en CL-final, det säger mycket om hur långt Klopp har kommit med lagbygget, men också mycket om Spurs underdog-stämpel. På sätt och vis påminner Spurs om Liverpool senast vi vann turneringen; då var vi också långt efter i ligaspelet men stod för flera makalösa insatser i CL. Förhoppningsvis tar det stopp i finalen för Spurs.

* * *

2) Hur bör mittfältet formeras i finalen?

Tomas: De flesta lagdelarna känns ganska givna, men på mittfältet har vi roterat friskt under hela CL och det har inte varit helt enkelt att förutspå vilka som ska få starta. Till den här matchen tycker jag dock att det finns en trio som står ut som givna startare och det är Fabinho, Wijnaldum och Henderson. Fabinho har i takt med att han kommit in i laget blivit mer och mer betydelsefull och jag skulle bli överraskad om han inte får fortsätta i sin sittande roll här. Wijnaldum gjorde två mål i semifinalen och har varit en av säsongens jämnaste spelare. Jordan Henderson är lagkapten och riktigt formstark. Det känns tufft att sätta James Milner på bänken i finalen, men jag tror han kommer att få inleda där.

Hagman: Om alla som är tillgängliga nu är tillgängliga då skulle jag bli förvånad om det inte blir Fabinho – Hendo – Gini. Det är den bästa uppställningen för att dominera och springa sönder Spurs.

Pelle: Det är svårt att bänka någon av Fabinho, Henderson, Milner och Wijnaldum. I och med att det måste göras blir nog mitt val trots allt att bänka Milner, men det är tufft. Wijnaldum tillför andra egenskaper än Hendo, som ju är lite mer lik Milner, samtidigt som Milner har en förmåga att kunna göra bra inhopp.

* * *

3) I en annan final möts Arsenal och Chelsea. Vilka kommer ni hålla lite extra på och varför?

Tomas: När jag var yngre lyssnade jag mycket på The Cardigans, de gjorde en riktigt bra skiva strax efter millennieskiftet som hette Long Gone Before Daylight. Europa League-finalen får mig att tänka på en låt som finns med på den skivan, det var en låt som hette Couldn´t care less, så känner jag inför mötet mellan Chelsea och Arsenal.

Hagman: Jag skulle inte må så dåligt om Arsenal tvålade dit Chelsea. Det är dags för Chelsea att gå in i en tuff period nu.

Pelle: Jag hoppas på Arsenal så att PL kan få fem lag i CL nästa säsong. Det är bra för ligans ranking. Tycker också Arsenal-fansen förtjänar en titel efter många jobbiga år, möjligtvis är jag partisk där eftersom jag har flera goda vänner som håller på Arsenal, men ingen som diggar Chelsea.

* * *

4) Silly season närmar sig med stormsteg. Vilken position är viktigast att förstärka i sommar?

Tomas: Jag räknar med att både Mignolet och Moreno kommer att lämna, det innebär att vi kommer behöva både en reservmålvakt och en backup till Robertson. Om man ska se till övriga lagbygget vill jag få in ytterligare en spelare till den offensiva trion, vi har haft en otrolig tur med skador på Mané, Salah och Firmino hittills den här säsongen och om nästa säsong skulle bli annorlunda på den fronten vore det skönt att ha någon fullgod ersättare. Origi är ett bra alternativ som inhoppare och som startare i några enstaka matcher, men om t.ex. Mané skulle dra en baksida vill jag inte att belgaren ska vara den som står först i kön bakom.

Hagman: Det viktigaste enligt mig är att bredda truppen på de offensiva platserna. Dock är jag en av de som inte riktigt tror på att man kan lyckas värva in klara backup-spelare. Jag har svårt att se spelare vilja gå in som andra- eller till och med tredjeval. Men lyckas man med till exempel Brandt är det perfekt. Annars tycker jag man ska ta in 1-2 unga spelare med stor talang som kan utvecklas och frodas av att ha stora stjärnor framför sig på sin position.

Pelle: En producerande offensiv spelare som gör att vi blir mindre beroende av de tre stora där framme. Den här säsongen har vi haft tur med väldigt få skador på offensiva spelare, men den turen kommer inte hålla i sig för evigt. Jag brukar vara besatt av en spelare varje sommar, ifjol var det Alisson Becker, den här sommaren blir det Kai Havertz som är en enorm personlig favorit. Havertz vore perfekt för LFC!

1 kommentar
  1. Kai vore perfekt men han lär väl hamna i Bayern antar jag. Även Brandt är väl så gott som klar för Dortmund. Är inte Werner den som ligger närmast tillhand för en övergång?

Kommentarer är stängda.