Liverpool vill inte lägga enorma pengar på en mittback i sommar.

För några dagar sedan hävdade silly season-räven Guillem Balague att Liverpool är en av klubbarna som för samtal med Matthijs de Ligt. Detta förnekas dock bestämt av flera insatta LFC-journalister.

James Pearce på Liverpool Echo skriver att Klopp inte vill signa en mittback i detta fönster, eftersom han är nöjd med den nuvarande besättningen. Enligt Pearce är Klopps måltavlor främst en vänsterback som ersätter Alberto Moreno och en mångsidig offensiv spelare som ersätter Daniel Sturridge. Både Moreno och Sturridge sitter på utåtgående kontrakt – och de kommer att lämna klubben.

David Lynch på Evening Standard hävdar också att LFC inte har för avsikt att värva de Ligt. Enligt Lynch har Liverpool varit intresserade av de Ligt under en längre period, men Joe Gomez utveckling i kombination med holländarens enorma prislapp på £61 miljoner gör att LFC inte är intresserade av att försöka signa honom. Lynch hävdar att LFC bara är beredda att betala den typen av pengar för givna startspelare – så som Virgil van Dijk och Alisson Becker – och inte för en spelare av de Ligts profil.

Intressant nog skriver Lynch även att Liverpool ville värva Lloyd Kelly, men att man inte var beredda att betala de £13 miljonerna som Bournemouth har köpt loss honom för.