Liverpool för samtal med brassen.

Liverpool har förlängt kontrakten med ett stort antal spelare under de senaste 24 månaderna. Faktum är att nästan hela stommen numera sitter på långa kontrakt. Fem spelare sitter dock med utgående kontrakt: Roberto Firmino, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Adrian och Naby Keita.

Firminos namn sticker naturligtvis ut rejält bland de fem spelarna. Milner gör sina sista år i karriären, Oxlade spelar några enstaka matcher per säsong, Adrian är tredjemålvakt och Keita drar på sig skada efter skada – men Firmino har spelat mycket och bra den här säsongen.

Faktum är att Firmino har startat 4 av 6 CL-gruppspelsmatcher och nästan varenda PL-match den här säsongen. Skador på andra spelare har givetvis gynnat hans speltid, men han har också rättfärdigat den genom att göra 7 mål och 3 assist på de inledande 14 ligamatcherna, och 2+1 i CL-spelet. Det innebär att han redan har gjort fler än de 5 PL-målen som han gjorde förra säsongen, och är på god väg att göra ett tvåsiffrigt antal ligamål för första gången sedan 18/19.

Precis som alltid måste man självfallet påpeka att Firmino gör mycket mer än ”bara” mål på fotbollsplanen, men inte minst därför är säsongens målskörd anmärkningsvärt bra.

Den numera 31-årige Firmino är säkerligen en spelare som Jürgen Klopp vill behålla, med tanke på hur brassen har presterat under säsongen och med tanke på att Klopp oftast vill behålla sina spelare. Häromdagen bekräftade Klopp att man för samtal med Firmino, men la till att ”…we will see what happens there.”

* * *

Kommentar: Trots säsongens gedigna prestationer kan nog inte Firmino räkna med att bli kvar i Liverpool. Han vill säkert ha ett flerårskontrakt, och klubben kommer nog att vara ännu försiktigare med att dela ut sådana framöver, åtminstone till spelare som är 30 år fyllda. LFC är som bekant inne i en generationsväxling och för att lyckas kommer man oundvikligen att behöva ta obekväma beslut – kanske blir Firminos kontrakt just ett sådant. Det är på intet sätt givet att parterna lyckas komma överens om ett nytt kontrakt.

2 kommentarer
  1. Hoppas att man lyckas komma överens här, tycker Firmino visat tydligt under hösten att han har mycket kvar att ge och tycks heller inte lida av några ålderskrämpor än. En spelare som Bobby, som aldrig levt på sin fysik eller snabbhet kan nog åldras väl också.

    • Enligt GOAL är Liverpool beredda att erbjuda Roberto Firmino ett nytt kontrakt på 2+1 år.

Kommentarer är stängda.