En superrik indisk miljardär pekas ut som en möjlig ny ägare av Liverpool FC.

Mirror och andra medier rapporterar att Mukesh Ambani är intresserad av att köpa Liverpool. Ambani uppges dock ha hård konkurrens från USA och Mellanöstern – men att han har råd att genomföra köpet råder inga tvivel om.

Enligt Forbes är Ambani världens åttonde rikaste man med en förmögenhet på £90 miljarder. Det innebär att han bara skulle behöva spendera några enstaka procent av sina resurser för att köpa en av världens största fotbollsklubbar.

65-årige Ambani ska vara en stor idrottsfantast. Han är grundaren av Indian Super League, där han äger klubben Mumbai Indians, så helt obekant för att investera i fotboll är han bevisligen inte.

Olika källor rapporterar att Ambani har varit intresserad av att köpa Liverpool under flera års tid. Intresset kvarstår och kanske kommer alla pusselbitarna att falla på plats nu när FSG uppenbarligen vill sälja klubben.

De flesta intressenterna som pekas ut som möjliga ägare till Liverpool kommer antingen från USA eller Mellanöstern. Således sticker Ambanis namn ut en aning. Han är säkerligen en mycket slipad affärsman som skulle kunna få Liverpool att växa ytterligare på den aningen outnyttjade indiska fotbollsmarknaden. Inte minst med tanke på landets enorma folkmängd finns onekligen en enorm potential där, och Ambani har säkert detta i åtanke när han visar intresse för LFC.