Liverpool en av flera storklubbar som spanar in Napolis offensiva succéspelare.

Napoli har gjort en makalöst fin säsongsinledning. Efter 15 spelade omgångar leder de Serie A med hela 8(!) poängs marginal före AC Milan, samtidigt som de vann sin CL-grupp före Liverpool. Det kanske mest imponerande är att deras poängskördar i turneringarna inte har varit i överkant, tvärtom har de spelat fantastisk fotboll och tagit ett stort antal välförtjänta segrar. Ett exempel som vi LFC-fans minns med stor bitterhet är den totala överkörningen av Jürgen Klopps mannar nere i Neapel. Det var klasskillnad den CL-kvällen.

Överkörning efter överkörning har naturligtvis genererat i stort intresse för Napolis toppspelare. Enligt Gazzetta dello Sport är Liverpool en av klubbarna som är intresserade av Victor Osimhen and Khvicha Kvaratskhelia.

Kvaratskhelia är kanske hela Europas största succéspelare den här säsongen. 21-åringen omgavs visserligen av ett rykte om att vara en spännande ung spelare under sina år i ryska Rubin Kazan, men att han skulle göra braksuccé i Serie A och Champions League var det nog inte särskilt många som trodde. Att Napoli bara betalade €10–12m för hans tjänster så sent som i juli förstärker bilden av att storklubbarnas scouter underskattade Kvaratskhelia rejält. Det är uppenbart att den georgiska(!) landslagsmannen besitter en speed, teknik och blick för spelet som går hem även på de allra största scenerna.

Osimhens höga kapacitet har varit känd desto längre. Nigerianen, som gick många närkamper mot Virgil van Dijk på Anfield, överglänstes lite av unga anfallare som Erling Håland och Darwin Nunez under fjolårssäsongen – men den här säsongen framstår 23-årige Osimhen som den kanske mest intressanta anfallaren som inte redan spelar i en av de absolut rikaste klubbarna. Osimhen är extremt allround och besitter kvalitet i både det fel- och rättvända spelet.

Enligt Gazettan är det helt otänkbart att Napoli skulle sälja Kvaratskhelia eller Osimhen i januari, men den klassiska italienska tidningen menar att ägaren Aurelio De Laurentiis eventuellt kan sälja nästa sommar. Diskussionerna skulle dock inledas på €100m för vardera spelare – så vi snackar knappast om reapris.