Leipzigs jätteback uppges vara på väg till Merseyside.

Inför den här säsongen valde Liverpool att inte ersätta Dejan Lovren. Jobbiga skador på Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joel Matip har gjort att den chansningen inte har gått hem, för att uttryckt det milt. I januari agerade klubben genom att oväntat köpa loss Ben Davies från Preston och låna in Ozan Kabak från Schalke. Desto mindre överraskande är att man fortsätter leta efter mittbackar inför sommarens transferfönster.

Enligt pålitlige David Ornstein på Athletic är Liverpool nära att göra klart med Leipzigs Ibrahima Konaté. LFC ska vara i långt gångna förhandlingar med Konaté och om allt går enligt planerat blir han snart klar för klubben, menar Ornstein. Han påpekar dock att även om Liverpool är nära att göra klart med Konaté, så finns fortfarande andra intressenter.

Leipzig vill egentligen inte sälja, men 21-årige Konaté har en utköpsklausul på €40m. Om Liverpool triggar utköpsklausulen behöver man inte förhandla med Leipzig.

Den 194 centimeter långa Konaté är en fransk U21-landslagsman, men har framförallt samlat på sig erfarenhet från såväl Bundesliga som Champions League de senaste säsongerna.

4 kommentarer
  1. Spännande!

    Vad säger ni… trovärdighet i att han kommer till oss? Skala 0-10?

    • Det är trovärdighet ~9 av 10 på denna rapport. Mycket hög trovärdighet alltså.

  2. Bra spelare!
    Men sjukt skadebenägen, känns lite lustigt att värva han då?

  3. Läste att vi är på väg att köpa loss Kabak billigt också. Hur många mittbackar ska vi ha i truppen? VVD, Gomez, Kabak, Davies, Konaté plus de yngre. Känns som någon lär ryka…

Kommentarer är stängda.