Mitt när man trodde att Liverpool skulle göra klart med Alberto Moreno verkar det som att övergången sket sig. Naturligtvis ingenting unikt eller ens ovanligt för någon europeisk storklubb, men eftersom bokstavligen allt verkade läcka ut under värvningsprocessen hade vi Liverpoolfans som vanligt fått stora förhoppningar om att en övergång låg nära till hands.

Make no mistake; Moreno kan fortfarande hamna i Liverpool. Jag skulle inte bli förvånad om Sevilla till slut ger sig i förhandlingarna, men frågan är hur stort tålamod Liverpool har?

Sevilla väntar på att någon annan storklubb ska ge sig in i budgivningen. De är medvetna om att många dagar återstår innan transferfönstret stänger. Liverpool, å sin sida, vill slutföra sina övergångar så fort som möjligt – men man vill naturligtvis inte betala hur mycket som helst. Man vill ha ett, vad man bedömer, är ett rättvist pris. Även en objektiv betraktare anser nog att de £20 miljonerna som Sevilla kräver för Moreno är lite för många. Min och många andras värdering av honom är omkring £15 miljoner.

Svårigheterna i förhandlingarna med Sevilla får antagligen Liverpool att rikta blickarna mot andra spelare. Det har redan förekommit rapporter om några spelare, som följer enligt nedan:

Marcos Rojo, 24 år, Sporting Lissabon
Spelarbeskrivning: Spelar vanligtvis mittback i Sporting, men har cementerat en plats som startspelande vänsterback i argentinska landslaget. Rojo är trygg med bollen, läser spelet bra, tuff, klart godkänd i luftrummet och skapligt snabb. En allroundskicklig spelare, men hans defensiva spel är klart bättre än hans offensiva på vänsterbackspositionen.
Frågetecken: Är det verkligen den typen av vb som Rodgers söker?

Ricardo Rodriguez, 21 år, Wolfsburg
Spelarbeskrivning: Lite av motsatsen till Rojo. Fruktansvärt bra offensivt. Poängstark spelare – främst tack vare mängder av målgivande framspelningar. Sylvass vänsterfot vid inlägg/inspel och har genom sitt fina spelsinne förmågan att både kunna se passningsalternativen och kunna tajma passningarna bra på ett bra sätt. Däremot är hans defensiva spel inte särskilt bra… Men det har jag ett visst överseende med, eftersom han är ung och fortfarande kan utvecklas.
Frågetecken: Skulle Rodgers kunna slipa till hans defensiva spel? Vill Rodgers ha en defensivt svag vb, med tanke på lagets svajiga defensiv?

* * *

Ytterligare alternativ:

Ashley Cole, 33 år, free agent
Spelarbeskrivning: Behöver ingen närmare presentation. Väldigt trygg defensivt, där han allt som oftast ligger i rätt position. Läser spelet bra och är fortfarande kvick. Spelar ganska okomplicerat, men tryggt, med bollen.
Frågetecken: Är han för gammal för Liverpool? Har han för hög lön?

Bertrand

Ryan Bertrand, 24 år, Chelsea
Spelarbeskrivning: Tvåvgsspelande vb som gillas av Rodgers. Är fysiskt stark och egentligen helt okej på precis allting. Bättre defensivt än offensivt, men saknar överlag spetskompetenser.
Spelarbeskrivning: Är han verkligen bättre än de som Liverpool redan har? Är Chelsea beredda att sälja till Liverpool?

Daley Blind, 24 år, Ajax
Spelarbeskrivning: Bolltrygg spelare som har en vass vänsterfot. Inte särskilt snabb eller tempostark, men istället brytsäker och lyckas ofta få en fot på bollen när spelare försöker dribbla förbi honom. Har gjort en fantastisk säsong i Ajax, men å andra sidan är Eredivisie inte lika stark som för några år sedan.
Frågetecken: Har han verkligen fysiken och tempot för att kunna bli en riktigt bra PL-spelare?

Alex Sandro, 23 år, Porto
Spelarbeskrivning: En kraftfull offensiv vänsterback som har tillräckligt bra kondition för att orka löpa längs sin kant i 90 minuter. Har stora offensiva kvalitéer, då han är snabb, teknisk och en bra passningsspelare. Vidare har Sandro ett gediget passningsspel och är en stark närkampsspelare. Har bra närkamps- och tacklingsteknik.
Frågetecken: Är han verkligen värd de stora pengarna som Porto troligtvis kräver för honom?

Ben Davies, 21 år, Swansea
Spelarbeskrivning: Tvåvägsspelande vänsterback som en del PL-rutin, trots sin unga ålder. Duktig på det mesta och ’ser äldre ut i sitt spel’, men inga direkta spetsegenskaper.
Frågetecken: Är han verkligen bättre än de som Liverpool redan har? Är det värt att betala typ £10 miljoner för någon som inte förstärker laget?

Kolasinac

Sead Kolasinac, 20 år, Schalke
Spelarbeskrivning: Fysiskt stark spelare som även är okej som mittback. Främst bra defensivt, och skulle kunna utveckla sitt offensiva spel. Påminner lite om Ivanovic/Azpilicueta och skulle kännas som en bra värvning, även om han fick en mardrömslik start i VM.
Frågetecken: Är han verkligen den spelartypen som Rodgers vill få in? Känns han inte mer som en Chelseaspelare? Skulle Rodgers kunna utveckla hans offensiva spel?

Luke Shaw, 18 år, Southampton
Spelarbeskrivning: Shaw är en offensivt lagd vänsterback. Han är tekniskt duktig och har en vass vänsterfot. Besitter även ett imponerande beslutsfattande, då han är tillräckligt spelintelligent för att avläsa när det är rätt läge att spela enkelt och när det är rätt läge att välja ett svårare alternativ. Shaw är även fysiskt välutvecklad för sin ålder, och är redan tillräckligt stark för att spela i Premier League. Skulle behöva bli bättre defensivt för att hålla toppklass, men är under ständig utveckling och framtiden ser minst sagt ljus ut. En av Englands absolut bästa talanger.
Frågetecken: Är han verkligen värd summan som Southampton kräver för honom, dvs över £30 miljoner? Även om Liverpool har pengarna, är det värt att prioritera en vb SÅ mycket?

4 kommentarer
  1. Mycket intressanta spelare, Rodriquez, Rojo och Sandro minna favoriter.

  2. Om ni själva får rangordna ”topp tre”, hur ser er lista då ut givet personliga önskemål och kriterier (inklusive Moreno)?

  3. Skulle kunna tänka mig Rodriguez eller Sandro om Morenoaffären skiter sig helt. En jag aldrig vill se i lfc är A C.

  4. Jag tycker vi ska norpa till oss Büttner, är faktiskt ganska bra…

Kommentarer är stängda.