[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Daniel Pacheco var uppskriven när han anlände till Liverpool från Barcelona i 2007 års sommarfönster. Han var länge en av Liverpools mest hypade talanger, men lyckades aldrig slå igenom i A-laget.

Pacheco blev aldrig någonting mer än en ’reservlagskung’. Precis som exempelvis Krisztian Nemeth. Till ungrarens försvar kan dock sägas att han var enormt skadedrabbad – detsamma kan inte sägas om Pacheco.

Pacheco

Idag är Pacheco 22 år gammal. Hans speltid i A-lagssammanhang är så begränsad att man snarare räknar antal minuter än antal matcher.

– Pacheco har aldrig startat en PL-match. Han har däremot gjort fem inhopp med en sammanlagt speltid på 53 minuter.

– Som utlånad i Norwich City fick han 3 starter och 3 inhopp med en sammanlagt speltid på 254 minuter. Han blev utbytt i alla matcherna som han startade.

– Som utlånad i Rayo Vallecano i Primera Division fick Pacheco inte heller starta någon match. Han fick däremot göra 11 inhopp som sammanlagt gav 279 minuter på planen i en av världens bästa ligor.

– Som utlånad i Segunda-klubben Huesca startade Pacheco 18 matcher, hoppade in en och blev utbytt tre gånger. Sammanlagt 1629 minuter.

* * *

Inför den här säsongen var alltså detta Pachecos sammanlagda speltid i ligamatcher på A-lagsnivå.

Premier League: 53 minuter.
Championship: 254 minuter.
Primera Division: 279 minuter.
Segunda Division: 1629 minuter.

* * *

Lite nostalgiska ’skills’ från mestadels reservlagsmatcher…

* * *

Numera har Pacheco skrivit på för Alcorcon på permanent basis. Alcorcon är en klubb i Segunda Division, vilket uppenbarligen är den nivån som passar honom bäst i dagsläget.

Jag tycker att Pachecos ’öde’ är värt att ha i åtanke när man hypar unga spelare för deras prestationer i reservlagsserien (och ja, även U21-serien, som numera också finns…). Det är inte dåliga serier/ligor, men steget till Premier League – eller någon annan av de bästa ligorna – är helt enkelt enormt.

* * *

Jag tog mig friheten att leta lite i arkivet och kolla upp en reservlagsmatch mellan Bolton och Liverpool från 7/4 – 2010. Bolton vann matchen med 3-2.

Liverpool mönstrade följande lag:
Péter Gulácsi – Chris Mavinga, Emmanuel Mendy – Gerardo Bruna, Alex Cooper, Francis Durán, Steven Irwin, Victor Pálsson – David Amoo, Jordy Brouwer, Lauri Dalla Valle.

Den som har lyckats bäst av dessa spelare är troligtvis Chris Mavinga. För några år sedan skrev han på för Rennes, där han lyckades ta en ordinarie plats. Han flyttade nyligen till Rubin Kazan.

Nu återfinns spelarna i följande klubbar:
Gulacsi – Red Bull Salzburg.
Mavinga – Rubin Kazan.
Mendy – Klubblös.
Bruna – Klubblös.
Cooper – Ross County (skotska högstaligan).
Duran – Orihuela (spanska fjärdedivisionen).
Irwin – Klubblös.
Pálsson – N.E.C (Eredivisie).
Amoo – Carlisle United (League One).
Brouwer – Craeyenhout (holländska tredjedivisionen)
Dalla Valle – Sint-Truiden (belgiska andradivisionen).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Francisco Duran är ju en som ofta nämns som en sperlare som kunde blivit riktigt stor om det inte vore för alla skador som till slut försötrde karriären.

  Är ju alltid spännande för oss, kanske inte personen i fråga, att sia om hurvida bra det hade kunnat bli.

  Vill tro att det har hänt en hel del med ungdomslagsfotbollen i Liverpool FC de senaste åren, sen Rafa började röra om i grytan.
  Vill också tro att anatalet rekryteringar från utanför öarna inte sker i samma usträckning som förr.
  D

 2. Woops. var inte ritkigt klar där.

  Det räcker inte längre med att vara Argentinare och ha en hyfsad vänsterfot som i Brunas fall.

  Dock ska man väll tillägga att det säkert kan vara lika tufft för någon att flytta från Malaga till Liverpool som från London till Liverpool.

 3. Du glömde Alexander Kacaniklic som Hodgsons bytte mot grymma Paul Koncheskey.