[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Derbys talangfulla mittfältare Will Hughes ryktades till Liverpool i det nyligen stängda sommarfönstret. Då var Metro först ut, och The Independent tillade att klubbarna var nära en överenskommelse. Med facit i hand kan man konstatera att Hughes inte skrev på för Liverpool i sommarens fönster.

Idag uppger Metro att Hughes fortfarande är ett ’target’ för Liverpool. Brendan Rodgers uppges ha instruerat scouten Barry Hunter att fortsätta följa tonåringen, som har inlett starkt i the Chanpionship den här säsongen.

Enligt Metro är Liverpool villiga att betala omkring £6 miljoner för Hughes, men kan tänka sig att gå uppemot £10 miljoner om vissa prestationsbaserade bonusar uppfylls. Detta kan exempelvis handla om A-landslagsspel för England, som alltså i så fall skulle innebära att Liverpool ger en extra slant. Om Hughes uppfyller allt skulle Liverpool således betala £10 miljoner i slutändan.

Rodgers vill signa Hughes i januari, men Arsenal och Manchester City är också ute efter intresserade U21-landslagsmannen. Liverpool kan även tänka sig att samarbeta med Derby – ett samarbete som skulle innebära att Championship-klubben får låna spelare av LFC.