Senaste nytt

Kommentar: Köp N’Zonzi

Den skickliga mittfältaren är tillgänglig i januari – och borde vara av stort intresse för Jürgen Klopp.

Steven N’Zonzi är ett bekant namn för alla som har följt Premier League de senaste 8-9 åren. Den gängliga fransmannen representerade såväl Blackburn som Stoke innan han flyttade till Sevilla i sommarfönstret 2015. N’Zonzi utvecklades stegvis under tiden i England, men har tagit avsevärda kliv i Sevilla, där han har utvecklats till en högklassig defensiv mittfältare.

28-åringen har alltid varit stark i närkampsspelet och bra på huvudet, men han har verkligen utvecklat positions- och passningsspelet under de senaste åren. Numera är han en defensiv mittfältare av mycket hög klass. En spelare av sådan kaliber som sällan är tillgängliga i januari.

N’Zonzi har, ironiskt nog, inte spelat för Sevilla sedan den oavgjorda CL-matchen mot Liverpool. Då blev han utbytt i halvtid och har varit i konflikt med Sevillas klubbledning sedan dess.

Liverpool skulle självklart må bra av att få in N’Zonzi. Enligt min mening har ingen av lagets innermittfältare visat upp särskilt imponerande defensiva sidor under säsongen. Alla har de sina förtjänster, antingen som tvåvägsspelare eller som i typ Coutinhos fall som offensiva mittfältare, men N’Zonzi besitter defensiv spetskompetens som de saknar och som behövs i laget. Liverpools backlinje behöver skyddas bättre och det skulle N’Zonzi kunna göra.

N’Zonzi kan dessutom redan Premier League, vill återvända till England och hans huvudstyrka vore också en synnerligen välkommen kvalitet, med tanke på Liverpools problem på fasta situationer.

Lägg därtill att Emre Can, som ibland matchas som defensiv mittfältare, verkar vara på väg bort.

Så, även om N’Zonzi inte är en ung talang, och att han inte skulle få spela i CL-slutspelet, förespråkar jag helt klart att Liverpool borde försöka signa honom i januari.

LÄmna ett svar

2 Kommentarer

 1. Kingpin

  Ja vi behöver verkligen en grym DM.
  Frågan är vilka som passar in i vårt spelsätt och som finns tillgängliga?
  Fördelen med N’Zonzi är att han har spelat i England förut så han kommer inte ha några problem att acklimatisera sig.
  Men om han är rätt spelare är jag osäker på. Hade hellre sett en Matic eller Kanté men det kommer ju inte hända.
  Vad finns kvar då?
  Riedewald? Kessie? Kimmich? Eller varför inte Thiago Maia?
  Dock är de unga och har en bit kvar men det skulle vara spännande med någon av dem.
  En som jag tror kan vara en bra kortsiktig lösning är Motta men han lär vara svår att få loss.
  Har ni andra läsare någon favorit som ni tror vi kan få loss?

Laddar...