Minns ni senast Liverpool spelade i Champions League? När man åkte ur gruppspelet efter debaclet mot Basel? Tänk tillbaka och jämför med 7-0-segern mot Spartak Moskva… Ja, det finns all anledning att se på framtiden med stor optimism.

I 1-1-matchen mot Basel hade Liverpool en isolerad Rickie Lambert på topp. Igårkväll hade Lambert inte ens platsat på bänken. Truppens nivålyft är uppenbar, åtminstone bland de offensiva spelarna.

Liverpool tillhör knappast favoriterna i den här säsongens CL-slutspel. Att knipa en plats bland Europas 16 bästa är egentligen ingenting annat än nödvändigt för en klubb av Liverpools storlek, men det har visat sig vara lättare sagt än gjort de senaste 10 åren. Konkurrensen kommer naturligtvis att vara oerhört hård; men det går inte att räkna ut Liverpool.

Detta LFC har definitivt inte alla verktyg som man skulle önska. I stort sett allt och alla bakom den magiska kvartetten är ifrågasatta. Samtidigt kan man inte bortse från att ett lag med så otroligt vassa offensiva spelare alltid har chansen att vinna matcher, då i synnerhet dubbelmöten. Det finns stora risker med att föra spelet mot Liverpool, då spelvändningarna är fullständigt livsfarliga. Real Madrid, Barcelona och andra otroligt spelskickliga lagbyggen kommer att få passa sig mot Liverpool. De kommer säkerligen att göra mål på LFC, men de kommer lika säkert att släppa in mål också.

Liverpool blir definitivt en outsider i CL-slutspelet.

1 kommentar
  1. Håller med, problemet är bara att vår defensiv inte kommer kunna hålla tätt. Klavan o Lovren kommer inte att ha en chans mot Suarez, Messi, Ronaldo mfl..

Kommentarer är stängda.