[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpool har inte haft överdrivet många skador. I synnerhet under säsongens andra halva har man varit ovanligt befriade från skador, där undantaget har varit och fortfarande är José Enrique, vars skada inte verkar vilja läka. Den tilltänkta backupen Aly Cissokho presterade inte på önskvärd nivå, vilket gjorde att Jon Flanagan fick chansen. Scousern Flanagan har onekligen tagit tillvara på möjligheterna. Precis som laget i stort har 21-årige Flanagan utvecklats mycket under säsongen. Numera är man inte ett dugg oroad över att motståndarna ska utnyttja hans orutin och således såra Liverpools defensiv.

En annan spelare som har utvecklats mycket är som bekant Jordan Henderson. 23-åringen verkar ha en inre drivkraft att ständigt vilja bli en bättre fotbollsspelare, vilket har gett utdelning under Brendan Rodgers styre. Som alla minns blev Hendo utvisad mot Manchester City – någonting som naturligtvis kommer att få konsekvenser för Rodgers kommande laguttagningar. Det går inte att påstå annat än att utvisningen var korrekt. Hendo spelar vanligtvis med en fascinerande disciplin, men under de väldigt nervösa och stressiga omständigheterna – när laget ledde mot City på övertid – lyckades inte Hendo kontrollera adrenalinet. Det är väldigt, väldigt sällan man ser Hendo tappa fattningen på det sättet, men nu gjorde han det och konsekvensen blev ett korrekt rött kort.

Sturridge 2

Dessutom kan Liverpool mycket väl behöva klara sig utan Daniel Sturridge de kommande matcherna, även om hans skada inte verkar vara så allvarlig som man först befarade. Om Liverpool inte kan mönstra varken Hendo eller Sturridge så kommer Rodgers att behöva kasta in i princip all bredd han har på bänken. Man ska heller inte glömma bort att Victor Moses inte får spela mot Chelsea.

Det naturliga är att Lucas Leiva och Joe Allen kommer in i startelvan. Duon kan med fördel bilda mittfält med Steven Gerrard. Det kommer att bli en aningen defensivare och mindre löpstarkt mittfält än vi har vant oss vid under säsongen, men det är å andra sidan ett mittfält som bör vara väl lämpat för matcher mot motståndare som Crystal Palace och Chelsea. De sistnämnda har som bekant en otrolig tyngd och flertalet duktiga offensiva mittfältare som man måste hålla koll på, vilket innebär att det kan bli fördelaktigt att både Gerrard och Lucas finns på planen. Beträffande Allen måste han ta mer offensiva initiativ – främst löpningar – än vad han brukar göra, men det har finns tydliga tendenser att han har den typen av spel i kroppen, tycker jag. Dessutom har även Lucas testats i en ’box-to-box’-roll i vissa matcher den här säsongen.

Framåt bör Luis Suarez spela centralt i Sturridges (eventuella) frånvaro. Iago Aspas är naturligtvis ingen seriös konkurrent om den positionen. De övriga offensiva spelarna är också givna; jag syftar förstås på Philippe Coutinho och Raheem Sterling. Sedan kan man laborera med olika uppställningar. Både Coutinho och Sterling är duktiga på den offensiva mittfältspositionen, men de kan som bekant även spela med utgångsposition på kanten för att därefter söka sig in i banan.

teixeira1

Det finns inte mycket att hämta på bänken om ytterligare skador eller avstängningar uppstår. Brendan Rodgers kommer inte att ha möjligheter att genomföra några spektakulära byten som kan förändra matchbilderna radikalt. Det som han främst kan göra är att laborera med sina bästa spelare och göra platsbyten. Flertalet spelare är mångsidiga och kan hantera olika roller.

En spelare som trots allt skulle kunna vara en joker är Joao Teixeira, som har spelat väldigt bra i lagen under A-laget den här säsongen. 21-åringen har konkurrerat ut Luis Alberto lite i smyg. Då syftar jag på konkurrensen om en bänkplats i Premier League. Han har visat stora kvalitéer, men bara fått 9 minuter i PL, vilket naturligtvis beror på den extrema konkurrenssituationen. Om det är någon spelare som jag betraktar som en outsider i ligans slutspurt så är det Texieira snarare än Aspas och Victor Moses. Det är förvisso aningen osannolikt, men tänk om Rodgers överraskar och startar den unga portugisen mot Norwich?

5 kommentarer
 1. Exakt vad jag vill!!!!!!
  jag skulle vilja testa:
  Gerrard som ”dm”
  Allen som box-to-box
  Coutinho i den friare OM rollen
  Teixeira och Sterling med utgångspunkt från varsin kant som de kan allternera
  Och Suarez på topp.

 2. Jag hoppas att BR vilar Sturridge inledningsvis mot Norwich.. åtminstone första halvlek. Oavsett status.. Dels tycker jag att han har varit rätt blek och finns det antydan till skada så är inte Norwich rätt match att chansa i. Inte för att underskatta Norwich i det här läget av säsongen men inte fan ska resterande nio spelares prestation stå och falla med Sturridge och Henderson, speciellt inte när Sturrdige varit direkt blek på sistone samtidigt som Sterling tagit stora kliv.

 3. Ibe är utlånad till Birmingham.

 4. Jag har kommit att tänka på lite som inte har till denna nyhet att göra men.
  Efter vi tog dom 1-0 vinsterna i början på serien fick jag en liten tanke att vi har börjat lära oss att vinna ”fult” dvs kanske inte bara hålla i bollen och göra fina mål, utan att ibland överraska och utnyttja våran snabbhet i laget. Men att vi spelae med kortpassningar vilket gör att det är otroligt svårt att försvara sig mot oss, och lägg då till den individuella skickligheten på våra offensiva spelare!
  Förra året, känns det som nu att Rodgers ville att vi skulle spela överdrivet mycket boll för att få in hans spelsätt, i vissa situationer omödigt men idag kanske det har gett resultaten, då vi inte har lika stor ”panik” med bollen utan kan behandla den få deras lag att jobba och sedan straffa men en hyper vass kontring t.ex.
  Vi har en, enligt mig perfekt blandning på vårat spel! Vilket många andra kompisar ( som håller på andra lag) säger, vi spelar en otroligt underhållande fotboll, OCH ÄR VÄRDA DETTA! Vi har inte pengarna, vi har så mycket mer!! Kör mot guldet nu! YNWA

Kommentarer är stängda.