_______________

Fernando Amorebietas agent har bekräftat att Liverpool samt två Bundesligaklubbar är intresserade av mittbacken. Hans kontrakt går ut nästa sommar och förhandlingar pågår, men ingen av parterna vill att ett beslut ska ta dra ut på tiden (Marca.com).

Liverpool och två tyska klubbar är intresserade av Amorebieta, som för tillfället är skadad men är tillbaka i spel under mitten av augusti. Amorebieta och Bilbao förhandlar om ett nytt kontrakt, men de är inte jättenära varandra i förhandlingar (El Correo).

* * *

Liverpool har accepterat en försäljning av Alberto Aquilani till Fiorentina. Övergångssumman ligger på £7 miljoner. Italienaren är dyr i drift för Liverpool, då han tjänar £100 000/veckan och klubben vill gärna bli av med den utgiften (The People).

* * *

Liverpool är nära att signa Gaston Ramirez för £16 miljoner (The Daily Express).

* * *

Southampton vill signa Theo Walcott. De är hoppfulla om att signa Walcott, trots konkurrens från Liverpool, Chelsea, Manchester City och Tottenham. Saints har inte blivit skrämda av att de måste betala åtminstone £15 miljoner i övergångssumma samt £100 000 i veckolön (The Mirror).

* * *

Chelsea har budat £7 miljoner för Cesar Azpilicueta och är villiga att betala omkring £10 miljoner för Victor Moses (The Daily Express).

Manchester City och Chelsea befinner sig ett budkrig om Edinson Cavani. För närvarande ligger högsta budet på £30 miljoner (The Daily Express).