[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Inför den förra säsongen hade många stora förhoppningar på Fabio Borini. Inför den här säsongen förefaller italienaren vara ett iskallt samtalsämne, trots att han videobloggar från Indonesien, vilket kan ses nedan.

Borini kostade £10,5 miljoner + bonusar att köpa loss från AS Roma. En summa som han inte har rättfärdigat hittills – men som han naturligtvis kan rättfärdiga framöver. Problemet är är delvis konkurrensen och delvis det faktum att han är en av väldigt många unga spelare i Liverpool. Hur många så kallade ’projekt’ kan man egentligen ha i en samma trupp?

Jag kan visserligen inte precisera var gränsen går – men Liverpools många unga nyförvärv gör att man befinner sig någonstans vid den övre gränsen, tycker jag.

Skadorna förstörde som sagt mycket av fjolårssäsongen för Borini. Nedan är en tabell över ligamatcher där man kan jämföra 12/13 med säsongen 11/12:

KlubbMatcherMinuter på planenMål
Roma2416809
Liverpool135131

Nu är frågan hur den numera 22-årige Borinis fortsatta LFC-karriär utvecklar sig. Ja, för han blir garanterat kvar. Det vore ärligt talat en smula oseriöst att sälja en spelare som har varit skadad så mycket, tycker jag. Något tålamod måste man trots allt ha med sina spelare – och man skulle knappast kunna sälja honom för ett marknadsmässigt pris ändå.

Jag betraktar Borini som en joker i truppen. Han passar uppenbarligen inte i en kantroll – han ska spela centralt för att komma till sin rätt – och där är naturligtvis konkurrensen extrem. Visst, LFC kanske säljer Suarez, men då köper man in någon annan, samtidigt Sturridge också känns som en bättre spelare än italienaren. Beträffande Aspas, har jag en känsla av att denne kommer att spela mycket på högerkanten under säsongen, men han behärskar även den centrala rollen.

Det kan mycket väl bli så att Rodgers försöker göra en ’super sub’ av Borini, lite som Sir Alex använde Chicharito i United. Liverpool har länge behövt bra alternativ på bänken – men skulle verkligen Borini nöja sig med att i princip endast agera inhoppare? Det är jag inte så säker på, ett VM-år som 2014…

Vad tycker ni att Liverpool ska göra med Borini?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Liverpool FC är en stor klubb och han får acceptera att det endast blir cuper och inhopp i ligan den här säsongen, eventuellt visa samma attityd som Stewart Downing och kriga sig till en plats i startelvan

 2. Vad vi ska göra med honom tycker jag är helt och hållet självklart. Han är född 1991, dvs. 22 år gammal i år. Alltså 22 år, för att ta det igen. För mig är det egentligen ett självklart svar att vi naturligtvis ska behålla honom i flera år. Grabben är fortfarande superung och visar i våra matcher att han vill så mycket! Att han fortfarande är oslipad är ett faktum, såsom orutinen att spela på flera olika positioner (t.ex. kanten) – men tusan vilken måltjuv han känns som. Han ser ut att ha grym fysik, stark kropp d.v.s och som nämnt så verkar han vara en sådan spelare som sliter för laget och tar den där extra löpningen och undviker fusk.

  Och ja, han har vart skadad. Så vi har verkligen inte sett det bästa ifrån honom, BEHÅLL med stora bokstäver poängterar jag! 🙂

 3. Ge grabben en chans! Tror han har förmågan att va på rätt plats vid rätt tidpunkt.

 4. Får inzaghi vibbar av honom, vilket är en spelartyp jag hatar. Hade gärna sålt honom för samma summa vi gav efter det han visat hittills.

  • Hatar du spelare med målsinne i boxen? För en liten filmare har han inte visat några prov på att vara…

  • Nej blir inte fascinerad av en spelare som har egenskapen ”vara på rätt ställe vid rätt tillfälle” som sin främsta. 🙂

  • Hittills i Liverpool har ju dessutom borini visat prov på att bränna det mesta trots rätt bra lägen i boxen, utöver det tycker jag inte han tillför lika mycket i spelet som han bör göra, men visst som supersub får det väl bli då och peta in bollarna innanför målområdslinjen, dock dyr spelare för att vara inhoppare och endast kunna spela på en plats, att byta ut sturridge mot borini i slutet av en match känns dock som att jag hellre hade haft en trött sturridge kvar på banan.
   Men visst han får chansen hos mig med, då han förmodligen har ganska låg lön? Och vi säkert kan dumpa han tillbaka till Italien utan att göra förlust på mer än 3-4 millar om han floppar.
   Det jag uppfattat av hans teknik är iaf att jag tvivlar på att han hade klarat att vara en dominant central mittfältare ens i div 1 i Sverige.

 5. Ha kvar han ge han en några matcher , man borde göra det samma med Pacheco

 6. De han visade i slutet av säsongen va riktigt positivt. Han har en krigar attityd som jag gillar. Han kan helt klart hjälpa Liverpool på flera sett nästa säsong. Han verkar inte vara en spelare som bara get upp om de inte går hans väg utan kommer kämpa som fan varje chans han får. Minst 5 mål nästa säsong kommer han göra i ligan tror jag. Ingen skyttekung direkt men han kommer få mest chanser som inhoppare så några 15mål eller liknande är orealistisk. Kommer också vara nyttig i cuperna.
  Helt klart ska vi behålla honom.