[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

För ett par dagar sedan uppgav Sport att Liverpool har gett Victor Valdes ett kontraktserbjudande. Detta rykte kom tämligen överraskande, med tanke på att Liverpool knappast befinner sig i någon målvaktskris för tillfället.

Valdes

När Liverpool betalade omkring £9 miljoner för Simon Mignolet och därefter låna ut Pepe Reina till Napoli skickade man tydliga signaler. Liverpool hade för avsikt att satsa fullt ut på Mignolet, som fyller 26 år om några veckor. Mignolets succé var dessutom omedelbar, då han räddade laget mentalt väldigt viktiga matcher under säsongsinledningen. Då syftar jag framförallt på straffräddningen i premiären mot Stoke samt de flertalet kvalificerade räddningarna mot Aston Villa. Till skillnad från resten av laget har inte Mignolets formkurva varit lika positiv som exempelvis Hendersons. Belgaren utstrålar betydligt mindre pondus än i början av säsongen och känns mer osäker. Detta är givetvis inte enbart hans eget fel, då backlinjen framför honom tenderar att emellanåt göra väldigt grova misstag som knappast gynnar målvakten som står bakom de.

Trots Mignolet sviktande formkurva är han den målvakten som Liverpool bör satsa vidare på, tycker jag. Klubben skulle tappa i trovärdighet om man tar in en annan målvakt med avsikten att göra denne till ordinarie förstaval. Man scoutade fram Mignolet och betalade i sammanhanget stora pengar för honom av en anledning – han är en riktigt bra fotbollsmålvakt. Linjespelet håller toppklass. Det finns stort förbättringsutrymme i många av de resterande delarna av spelet, men med en ödmjuk inställning och bra tränare finns ingen anledning att tvivla på Mignolets utvecklingspotential.

En viktig faktor för att kunna göra Mignolet till en bättre målvakt är backlinjen. Visst kanske inte Mignolet utstrålar någon enorm trygghet, men vem skulle egentligen känna sig trygg bakom en backlinje som gör så många grova individuella misstag?

Någonstans skulle jag ändå ha förståelse för om Brendan Rodgers försöker signa Victor Valdes. Spanjoren är snäppet vassare än Mignolet på linjen och kanske är världens bästa målvakt i spelet med fötterna. Dessutom besitter 32-årige Valdes extremt stor erfarenhet och hans CV är fullständigt fantastiskt. Rodgers var fullständigt lyrisk över Michel Vorm under deras gemensamma tid i Swansea – och den holländska landslagsmålvakten påminner onekligen en del om Valdes. Förhoppningsvis går Liverpool in i nästa säsong med CL-spel på spelschemat och då skulle Rodgers kunna uppfatta Valdes oerhörda erfarenhet i sammanhanget som en trygghetsfaktor för laget. I synnerhet om laget tappar andra erfarna spelare i sommar.

Liverpool kanske inte är i något akut behov av att rekrytera Valdes, men när en sådan målvakt finns tillgänglig på free transfer kanske man ser en fin möjlighet att värva en högklassig målvakt.

Dock, Rodgers har redan hunnit dumpa en spelskicklig reflexmålvakt i form av Pepe Reina, för att ta in Mignolet. Kanske är Rodgers besviken på Mignolets utveckling och spel med fötterna? Det är naturligtvis endast spekulationer från min sida.

4 kommentarer
 1. Tycker absolut man ska ge Mignolet förtroende nästa år oxå om han jobbar som han ska på träningar och sånt.

 2. Tycker mignolet är riktigt bra.

  Det är MR.MISTAKE Skrtel som borde dumpas.

  Johnson får gärna dunsta också.

  Kommer vi till CL = Börja värva klass spelare annars kommer vi bara vara där 1 år.

  Vi får se ifall FSG steppar upp och börjar splasha cashen nu i sommar , då som inte lär ha ursäkten ” Its hard when you dont play in Champions league to sign the best players etc ”

  Tycker Liverpool har varit i skiten tillräckligt länge nu & vi yngre fans förtjänar & få våra ” glory days ”

  YNWA

 3. Det här måste vara det sämsta ryktet på mycket länge. Finns det någon som helst sanning i det får man börja undra hur det står till i ledarstaben.

 4. Först och främst, jag hoppas det här ryktet stannar vid att vara just ett sådant, Valdes är inte någon värvning jag skulle prioritera idag. En intressant sak kring Mignolet bara, jag har aldrig sett en liknande målvaktsuppvärmning som den han fick på Anfield när jag var där. Hans värmning handlade mer om att slå utsparkar, direktpassa hemåtpassningar och precisionsslå längre bollar. Det var ganska tydligt vad Rodgers vill att Mignolet ska bemästra, själva målvaktsspelet kan han, spelet med fötterna behöver utvecklas. Jag tror och hoppas Mignolet kommer vara vår målvakt i många år framöver, om inte Valdes vill komma på låg lön och nöta bänk kan han gå nån annanstans.

Kommentarer är stängda.