[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpool har tagit tre raka 1-0-segrar. Simon Mignolet har hållit nollan i tre raka matcher. På grund av Kolo Tourés skada har man mönstrat olika backlinjer, men Martin Skrtel vikarierade med bravur mot Manchester United.

Glen Johnson råkade dessvärre ut för en knäskada mot United. The People skriver om en skadefrånvaro på 10 veckor. Sedan tidigare har man som bekant även Aly Cissokho och Touré på skadelistan. Ivorianen förväntas komma tillbaka inom kort, medan Cissokho blir borta i några veckor till. Sedan tidigare är Sebastian Coates långtidsskadad.

Som tur är köpte Liverpool två backar – Mamadou Sakho och Tiago Ilori – under sommarfönstrets slutspurt. Det innebär att man är klart bättre rustade än föregående säsonger.

* * *

Hur ska Liverpool mönstra 4-backslinje utan Johnson och Cissokho?

Högerback: Utan den givna ettan Johnson bör platsen rimligtvis gå till Andre Wisdom, som har startat 13 PL-matcher på positionen. Man glömmer lätt att Jon Flanagan har nästan lika mycket erfarenhet som Wisdom, men det råder inga tvivel om att den sistnämnde är hetare nuförtiden. Wisdom har dock konkurrens av Kelly, som är tillbaka från sin skadefrånvaro. Kellys dagsform är dock oklar. Det är även oklart om nye Ilori kan spela högerback, men klart är i varje fall att talangen Ryan Mclaughlin knappast lär få chansen redan nu.

Mittbackar: Det är svårt att föreställa sig Rodgers peta Daniel Agger, men samtidigt har dansken medgivit att han har spelat skadad under säsongsinledningen. Tourés magnifika start gör även honom till en het kandidat om en startplats, medan Skrtel gjorde en gedigen insats mot United. Kanske fick slovaken endast komma ut tillfälligt ur frysboxen, eftersom Sakho inte var spelklar? Ja, Sakho är onekligen också ett hett alternativ, då man knappast har lagt massa pengar på en bänknötare. Det ska bli oerhört intressant att se om Rodgers väljer att spela de två vänsterfötterna Agger och Sakho tillsammans. Ilori är en duktig talang, men klarar inte av att ta en startplats redan nu.

Vänsterback: Enriqué har gjort en hygglig säsongsinledning. Spanjoren är den enda ’specialisten’ på positionen så länge Cissokho är skadad. Samtidigt kan Sakho också spela vänsterback. Även om detta inte är fransmannens främsta position, så skulle han mycket väl kunna användas där för att klämma in honom i samma startelva som Agger.

* * *

Det finns ytterligare någonting som är värt en tanke. Det är möjligheten att ställa upp med en 3-backslinje.

En sådan backlinje skulle ge Rodgers möjligheten att få in de tre individuellt bästa backarna (Touré, Agger, Sakho) i samma backlinje utan att för den skull ’tvinga’ ut någon till en ytterbacksposition.

* * *

Hur tror ni att Rodgers kommer att formera backlinjen under de närmaste veckorna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Skulle gärna vilja se en 3-backslinje med följande spelare:

  Moses – Sturridge
  Enrique-Coutinho-Lucas-Gerrard-Hendo
  Sakho – Agger – Toure
  Mignolet

 2. Plus här blir väll att de får hyfsat med tid att träna in denna eventuella nya backlinje.

  Å för en person som mig själv som länge har hävdat att Glen har vart våran formsvagaste spelare det senaste halvåret så blir det nu upp till bevis. 😀

  Tror på Wisdom innan Kelly bli klar.
  Möjligtvis att Sakho matchas in i PL på vänsterkanten då han nog som sämst är +/- 0 i jämnförelse med Enrique.

 3. Helt låst bort tanken på 3-backlsinje har snackat med mina vänner och känt stor oro för hur Rodgers ska få in Sakho i startelvan för in i den måste han ju med tanke på cashen vi betalade. Vet någon hur Rodgers inställning är till 3-backlsinje? Har för mig han kört det nån/några gånger jag börjar bli gammal och senil 😉

  • Det var väl mest Kenny/Steve Clarke som använde sig av trebackslinje. Jag tror faktiskt att det inte är omöjligt att vi får se Sakho som vänsterback några gånger den här säsongen.

  • Har en känsla av att det inte var riktigt tänkt att Kolo skulle gå in och dominera som han har gjort heller.

   Lite som Carra förra säsongen. Tänkt som erfaren backup men visar sig för bra för att bänka.

 4. Oavsett känns det bra att vi inte lär få ett allt för haltande försvar i år p.g.a. skador. Är backlinjen skadefri i januari ryker nog Skrtel, annars blir han kvar. Så resten av säsongen borde inte behöva innebära några tunga mittbacksproblem iaf.

 5. Jag förstår inte hetsen mot Enrique. Visst har han tappat form ibland men jag tycker att han är väldigt stabil bakåt. Förra säsongen gjorde han 2 mål och sju assist. Inte många ytterbackar som var bättre offensivt. Iår så ligger han på delad andraplats i chances created (6) tillsammans med gerrard och couthino. Bara aspas har mer med 7. Om han inte får en dip liknande den han fick tidigt förra säsongen ser jag honom som given på vänsterbacken.

  • Håller med. Tycker det är Glen vi behöver vara mer oroliga för.

 6. Är förvånad att ingen ens tänker tanken med kolo som högerback måste väl vara det självklara valet? Han vikarierade där i city och även ett par matcher i Arsenal.

  Eller är jag helt ute och cyklar?

  • Du har rätt. Kolo spelade bland annat högerback i en match mot LFC.