[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpool har tagit tre raka 1-0-segrar. Simon Mignolet har hållit nollan i tre raka matcher. På grund av Kolo Tourés skada har man mönstrat olika backlinjer, men Martin Skrtel vikarierade med bravur mot Manchester United.

Glen Johnson råkade dessvärre ut för en knäskada mot United. The People skriver om en skadefrånvaro på 10 veckor. Sedan tidigare har man som bekant även Aly Cissokho och Touré på skadelistan. Ivorianen förväntas komma tillbaka inom kort, medan Cissokho blir borta i några veckor till. Sedan tidigare är Sebastian Coates långtidsskadad.

Som tur är köpte Liverpool två backar – Mamadou Sakho och Tiago Ilori – under sommarfönstrets slutspurt. Det innebär att man är klart bättre rustade än föregående säsonger.

* * *

Hur ska Liverpool mönstra 4-backslinje utan Johnson och Cissokho?

Högerback: Utan den givna ettan Johnson bör platsen rimligtvis gå till Andre Wisdom, som har startat 13 PL-matcher på positionen. Man glömmer lätt att Jon Flanagan har nästan lika mycket erfarenhet som Wisdom, men det råder inga tvivel om att den sistnämnde är hetare nuförtiden. Wisdom har dock konkurrens av Kelly, som är tillbaka från sin skadefrånvaro. Kellys dagsform är dock oklar. Det är även oklart om nye Ilori kan spela högerback, men klart är i varje fall att talangen Ryan Mclaughlin knappast lär få chansen redan nu.

Mittbackar: Det är svårt att föreställa sig Rodgers peta Daniel Agger, men samtidigt har dansken medgivit att han har spelat skadad under säsongsinledningen. Tourés magnifika start gör även honom till en het kandidat om en startplats, medan Skrtel gjorde en gedigen insats mot United. Kanske fick slovaken endast komma ut tillfälligt ur frysboxen, eftersom Sakho inte var spelklar? Ja, Sakho är onekligen också ett hett alternativ, då man knappast har lagt massa pengar på en bänknötare. Det ska bli oerhört intressant att se om Rodgers väljer att spela de två vänsterfötterna Agger och Sakho tillsammans. Ilori är en duktig talang, men klarar inte av att ta en startplats redan nu.

Vänsterback: Enriqué har gjort en hygglig säsongsinledning. Spanjoren är den enda ’specialisten’ på positionen så länge Cissokho är skadad. Samtidigt kan Sakho också spela vänsterback. Även om detta inte är fransmannens främsta position, så skulle han mycket väl kunna användas där för att klämma in honom i samma startelva som Agger.

* * *

Det finns ytterligare någonting som är värt en tanke. Det är möjligheten att ställa upp med en 3-backslinje.

En sådan backlinje skulle ge Rodgers möjligheten att få in de tre individuellt bästa backarna (Touré, Agger, Sakho) i samma backlinje utan att för den skull ’tvinga’ ut någon till en ytterbacksposition.

* * *

Hur tror ni att Rodgers kommer att formera backlinjen under de närmaste veckorna?