[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpool fortsätter att ha ett gott öga till spelare i Sporting Lissabon.

Idag skriver A Bola att mängder av scouter fanns på plats för att se drabbningen mellan Porto och Sporting Lissabon. Den hypade duon William Carvalho och Eliaquim Mangala var naturligtvis av stort intresse för många scouter – men det en viss storklubb scoutade även en annan spelare intensivt.

Det var Liverpool som studerade Sportings mittback/vänsterback Marcos Rojo noggrant, uppger A Bola, som tillägger att LFC-representanterna blev imponerade av vad de fick se. 23-åringen har gjort en mycket bra säsong i Sporting och har även etablerat sig i Argentinas A-landslag, som han i skrivande stund har gjort 20 landskamper för.

* * *

Söndagens match mellan Sporting Lissabon och Porto slutade 1-0 till Sporting. Islam Slimani gjorde matchens enda mål. Det blev som väntat en tuff match; Sporting fick 4 gula kort och Porto 4 gula + 1 rött. Det var Fernando som fick ett rött kort i den 90:e minuten.

Resultatet fick även stora konsekvenser för tabellen, som Benfica toppar med överlägsna 58 poäng, men där Sporting och Porto slåss om andraplatsen. Sportings vinst innebar att de gick ligger på andraplats med 51 poäng – 5 poäng före Porto.

Man kan således konstatera att Porto har tappat rejält på hemmaplan, trots att de fortsätter att uppfattas som Portugals bästa lag runt om i Europa. De måste göra en fantastisk säsongsavslutning för att spela i nästa säsong upplaga av Champions League.

* * *

Laguppställningar:

Sportings startelva: Patricio, Nascimento, Rojo, Dier, Soares, Martina(70), Carvalho, Silva, Slimani(74), Capel, Mane(87)
Inhoppare: Carrilo(70), Montero(74), Eduardo(87)

Portos startelva: Helton(62), Danilo, Mangala, Abdoulaye, Sandro, Eduardo(59), Fernando, Defour, Quaresma, Martinez, Varela(79).
Inhoppare: Quintero(59), Fabiano(62), Ghilas(79).

* * *

Som ni kan se fanns ett antal intressanta spelare på planen. Liverpool scouter kikade säkerligen på fler än Rojo, även han verkar ha varit den som scouterna fokuserade mest på.

4 kommentarer
  1. Porto har onekligen många namnkunniga i sitt lag. Såg inte matchen men undrar hur Alex Sandro och Danilo gjorde ifrån sig? Är Rojo ett bättre alternativ på VB?

  2. Quaresma verkar intressant, det har jag minsann sett på youtube

Kommentarer är stängda.