[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

När PSV Eindhovens supertalang Zakaria Bakkali var 17 år och 196 dagar gammal blev han den yngsta spelaren någonsin att göra hattrick i Eredivisie.

Idag skriver den holländska tidningen De Telegraaf att Liverpool och Real Madrid har ett ”väldigt seriöst” intresse för Bakkali. Real Madrid uppges vilja placera honom i Real Madrid B, där han i så fall skulle kunna fortsätta utvecklas.

Två andra intressenter är Anderlecht och Standard Liege, vilket förstås inte är särskilt märkligt, då 18-åringen är född i Lüttich och representerar Belgien på landslagsnivå. Hittills har han spelat 1 A-landskamp för det numera starka belgiska landslaget.

Det hör även till saken att Bakkalis kontrakt med PSV går ut sommaren 2015. PSV vill naturligtvis förlänga, men hittills har parterna inte lyckats nå en överenskommelse. Det faktum att Bakkalis speltid har minskat snarare än ökat under säsongen har heller inte gynnat PSV:s förhandlingsposition.

2 kommentarer
  1. Grymt hattrick må jag säga men han ser fortfarande lite ung ut. Behöver bygga upp sig lite. Såsom Sterling gjort så LFC kanske är den bästa platsen för att göra det?

    • Generellt sett är Eredivisie med sitt 4-3-3-betonade spel en väldigt bra liga att utvecklas i för en ung ytter, men i det här fallet befinner sig PSV i lite av en identitetskris samtidigt som de faktiskt har andra duktiga spelare på samma position. Killar som Ruiz, Jozefzoon, Depay och Narsingh håller knappast världsklass, men för en tonåring som Bakkali utgör de stenhård konkurrens.

      Liverpool skulle kunna vara bra för Bakkali, men det skulle nog dröja innan han kan tillföra i A-laget.

Kommentarer är stängda.