Enligt brittisk media är Klopp ytterst nära att ta över Liverpool.

Liverpool hoppas installera Klopp som manager innan veckoslutet sedan tysken indikerat att han är villig att anta utmaningen. Igår inleddes formella samtal och klubben tror sig kunna rekrytera honom. Ett treårskontrakt diskuteras, och Klopp har även informerat Liverpool om att han önskar att få in Zeljko Buvac och Peter Krawietz i ledarstaben. Liverpool tror inte att transferpolicyn kommer att utgöra något problem för Klopp. Han kommer att få sista ordet om transfers, precis som Rodgers hela tiden haft, och tysken har dessutom visat villighet att arbeta under liknande omständigheter tidigare i sin tränarkarriär (Tony Barrett, The Times).

Liverpool planerar att bekräfta Klopp innan veckoslutet sedan tysken indikerat att han är villig att genomföra flytten. Nu ser slutförandet av rekryteringen ut att vara en formalitet och förhandlingarna förväntas slutföras under de närmaste dagarna. Klopp har ingenting emot att arbeta i klubbens nuvarande struktur och kommer att skriva på ett treårskontrakt. Han förväntas åka till Merseyside under de närmaste 48 timmarna och kan bekräftas som ny manager så tidigt som på fredag. Klopp kommer att få ta in egna assisterande tränare, som troligtvis blir Peter Krawietz och Zeljko Buvac. Liverpool vill dock inte genomföra några förändringar i akademin, där Alex Inglethorpe har blivit informerad om att hans jobb inte är hotat (Chris Bascombe, The Telegraph).

Klopp har indikerat att han är villig att skriva på ett treårskontrakt med Liverpool, som hoppas att det ska bli klart under den här veckan. Klopp kommer att arbeta med den nuvarande transferkommittén och kommer troligtvis att ta in två av sina gamla medhjälpare i form av Zeljko Buvac och Peter Krawietz (Paul Joyce, Daily Express).

5 kommentarer
 1. Tony och Chris är ju dom utanför Liverpool Echo som har klart bäst koll när det kommer till Liverpool så det här är nog sant.

 2. Fantastiska nyheter om nu detta stämmer, då hade dom en ersättare klar innan Rodgers fick gå. Vilket de flesta var överens om. Hoppas nu att det kan ge en skön injektion till truppen som visar sig på resultattavlan, kan vi plocka ett par matcher i rad nu så är vi fortfarande med i fighten.

  Man ska dock hålla lite i hatten, jag tror att det kommer bli svårt med topp 4 denna säsongen ändå. Först så tar det ett tag för Klopp att komma i ordning med truppen han har till sitt förfogande, sedan så kommer han även sakna spelare som passar in i hans fotboll. Men om vi kommer igång och visar att vi vill på planen igen och arbetar efter en tydlig spelidé så kommer resultaten komma.

 3. Är Liverpool Echo inne på samma spår, för Guilleme Balague(stavning?) är inne på att Klopp väntar på jobb i München?

 4. Blir så trött på att det har gått från:
  – önskan att Rodgers ska sparkas
  – Rodgers är sparkad
  – Spekulationer om ersättare
  – önskan om Klopp
  – troligtvis kommer Klopp
  till att det nu spekuleras om hur han ska passa in, vilken spelmodell som ska gälla, vilka spelare han ska starta med och slutligen att det nu nästan låter som att Klopp är klar och därmed hur vår framtid ska se ut.
  Jag är av den åsikten att ALDRIG ta ut segrar i förskott trots att fler och fler artiklar och inlägg börjar vara av den typen.
  Tänk OM det inte blir klart: antiklimax!

Kommentarer är stängda.