Totaal Liverpool tar en titt på Watfords succémittfältare Doucoure.

Den här säsongen har 25-årige Abdoulaye Doucouré utan tvekan varit en av ligans bästa centrala mittfältare utanför topp 6-klubbarna. Hans storspel har varit en starkt bidragande orsak till att Watford parkerar i mitten av tabellen.

Eftersom Emre Can är på väg bort från Liverpool skulle klubben mycket väl kunna vara ute efter förstärkning på innermittfältet. Klart är i varje fall att Doucouré verkar vara intresserad av en flytt till Merseyside. För några dagar sedan kommenterade han nämligen en eventuell flytt till Liverpool enligt följande:

”Liverpool is a club that needs no introduction. I was impatient to play there at Anfield, I wanted to feel the atmosphere. For me it would be a dream to play in a club like this.”

Det återstår att se om intresset är ömsesidigt.

Enligt min mening borde Doucouré vara intressant för Liverpool. Han är en mångsidig mittfältare utan några större svagheter, och skulle kunna vara en lämplig ersättare till Emre Can.

Doucouré är stark i duellspelet, löpstark, klart duglig i passningsspelet och har ett bra skott. 7 mål på 30 PL-matcher den här säsongen är en konsekvens av hans fina skott och förmåga att komma till målchanser. Han läser också på ett bra sätt och står för många brytningar.

Som ni säkert minns mötte Liverpool just Watford för ett par veckor sedan. Inför matchen jämfördes Doucourés och Emres stats av StatZone:

Fransmannens mångsidighet påminner om Emres dito. Han kan spela box-to-box, och såväl i en tillbakadragen som mer offensiv roll. Precis som Emre, alltså. Han har också en fysisk närvaro – precis som Emre. A tailor-made replacement?

Naby Keitas inträde ska självklart inte glömmas bort. Min gissning är dock att han kommer att inta en mer offensiv roll än Can har haft de senaste säsongerna. Jag tror att Keita kommer att ta den offensivaste rollen på mittfältet, som Coutinho ofta hade, men som Keita med sin kombination av skicklighet och energi kommer att utföra på ett bättre sätt än Barca-brassen. Coutinho är en fantastisk spelare, men i ett Klopp-lag kommer Keita att passa in bättre, tror jag.

…Åter till Doucouré…

Det är förstås omöjligt att säga hur Doucouré skulle hantera en flytt till Liverpool. Han besitter tillräckliga speltekniska individuella kvalitéer, men om är tillräckligt mentalt stark för att hantera spel i en av världens största klubben går ej att bedöma på förhand, åtminstone som utomstående. Liverpool vill dessutom skruva upp tempot rejält, det klarar Doucouré visserligen av i Watford, men kan han steppa upp ytterligare en nivå? Utöver Watford har han endast representerat Rennes och Granada (lån från Watford), och han stannade på en U21-landskamp för Frankrike. Erfarenheten från storklubbsspel är alltså icke-existerande. Det kan betraktas som en nackdel, men å andra sidan måste han vara hur hungrig som helst och har allt ett bevisa.

https://twitter.com/FromTStands/status/972584117304020992

Någonting som vi definitivt kan fastslå är att Doucouré är kung på Watfords mittfält och bör ha spelat till sig en flytt till någon av storklubbarna. Over to you, monsieur Doucouré.

1 kommentar
  1. En sak som är säker är att vi kommer att behöva uppgradera vårt mittfält till nästa säsong. Can försvinner och Keita kommer in är en förstärkning i mina ögon, men vi kommer behöva få in minst en till och sedan låta Milner/Henderson/Oxelade slåss om sista platsen och agera backup.

    Doucouré skulle absolut vara en uppgradering till vårt mittfält och skulle funka finfint som defensivt inslag. Sen att han har en bra förmåga att göra mål är ju inget direkt minus. Ett mittfält med Keita, Doucouré och Oxelade hade varit väldigt jobbigt att möta. Löpstarka, hårda och fysiska och hade kunnat ge våra tre offensiva stort utrymme att göra det dom är bäst på.

Kommentarer är stängda.