Liverpool vill köpa Romas världsklassmålvakt.

AS Romas målvakt Alisson Becker har varit en av världens absolut bästa målvakter den här säsongen. Brassen har briljerat i den mån att han numera är ett givet namn när man diskuterar världens bästa målvakter.

Idag figurerar flera rapporter som gör gällande att Klopp vill signa Alisson.

Chris Bascombe på Telegraph skriver at LFC kommer göra ett nytt försök att signa Alisson. Redan innan CL-finalen övervägde Klopp att ta in en ny målvakt. Man visade intresse för brassen tidigare under säsongen, men prislappen på över £60 miljoner var för hög, vilket gjorde att Klopp tog beslutet att offentligt stötta Karius under andra halvan av säsongen. Innan finalen ansåg Klopp att Alisson var den enda målvakten värd att försöka köpa; samma approach som van Dijk förra sommaren, då man valde att inte värva någon annan mittback. Om Liverpool lyckas köpa Alisson kommer bero på Roma krav och hur angelägen spelaren är om att genomföra flytten. Det återstår att se vad Klopp kommer att göra om man misslyckas med att signa Alisson; om han i så fall kommer välja att lita på Karius eller köpa in någon annan. Innan finalen var inställningen densamma som med van Dijk, frågan är om detta kan ha ändrats nu, menas Bascombe.

Bascombe uppger också att LFC försöker värva Nabil Fekir, men att man också är ute efter en ”midfield enforcer” som ska tuffa till mittfältet. Den spelaren är tänkt att ersätta Emre Can.

Liverpool behöver också ersätta Zeljko Buvac. Pep Lijnders kan återvända till klubben efter en sejour i Holland, men han har större ambitioner än att vara assistent.

* * *

Samtidigt rapporterar ukrainsk media att Liverpool är ute efter Zoryas 19-årige målvakt Andriy Lunin. Han är en stor talang som också jagas av exempelvis Napoli.

Gissningsvis skulle Lunin, om ryktet stämmer, gå in som backupkeeper till en mer etablerad lagkamrat.

4 kommentarer
 1. Men nu är det väl så att Roma inte måste sälja vilket kommer öka prislappen gissar jag. Donna från Milan som är under FFP granskning och måste sälja kanske går att få lite billigare. Har dock inte sett Allison förutom mot Pool då han släppte in en del kassar och Donna har jag nog inte sett alls.

  Fekir känns väldigt teknisk, bra skott och blick men frågan om han har tempot för hårdare press spel?

  Vilken spelare ryktas det som ska täcka upp Can eller är det Jorginho som är tänkt att på den platsen även fast han ser ut att gå till City?

  Nu när vi har lite momentum så hoppas jag de satsar lite pengar men på rätt spelare och inte en massa slösande på sånt som inte Klopp absolut vill ha. Bättre att köpa något han verkligen vill ha för 800m än något halvdant för 400m.

  • Pär: Du behöver inte oroa dig för att Fekir inte skulle klara av att pressa. Han jobbar otroligt hårt och har ett naturligt presspel i kroppen.

   Angående Donnarumma – ja, han verkar vara tillgänglig och vore lättare att köpa än Alisson. Å andra sidan betyder det också att Roma har en till synes naturlig ersättare till Alisson, om de skulle besluta sig för att sälja.

   Finns tyvärr inget riktigt mittfältsrykte just nu. Lucas Torreira ryktas lite i italiensk press men inte så hett, inte än i alla fall.

 2. Är det klart att Buvac lämnar?

  • Kingpin: Låter som så på Bascombe i alla fall.

Kommentarer är stängda.