Monacos mittfältare nära flytt till Liverpool.

Liverpool är på jakt efter en defensiv mittfältare.

Det senaste spåret verkar vara Monacos 24-åring Fabinho, som enligt den franska journalisten Bertrand Latour på L’Equipe är nära att köpas för 55 miljoner euro + bonusar.

Den 189 centimeter långa Fabinho har gjort över 100 matcher för Monaco. Han besitter en kombination av fysiska och tekniska attribut, och jämförs ofta med den tidigare Arsenal-spelaren Gilberto Silva.

Fabinho har en bakgrund som högerback och behärskar naturligtvis även den positionen, även om han självklart skulle värvas som defensiv mittfältare till Liverpool.

* * *

Även den mycket pålitlige Mohamed Bouhafsi på RMC rapporterar ryktet:

* * *

Uppdatering: Nu har även de brittiska källorna hakat på tåget:

* * *

3 kommentarer
  1. Hoppla! Det gick snabbt det där 🙂

    Kul! Känns som en riktigt spännande spelare som stärler mittfältet ytterligare. Ger ju en fysisk tyngd som jag saknat i de namn som ryktats vart på igång.

    Perfekt plåster på såren! Vilket mittfält vi har nu!

    • Mån som vet vad den ”relativt låga summan” betyder? Han satt på kontrakt till 2021. Fanns det nån klasul? Har väl vart rätt eftertraktad av många ett bra tag och är ung och utvecklingsbar. Vad är ”the catch”?

  2. Med tanke på vilka det är som rapporterar så verkar det här bli Liverpools första värvning. Har ingen koll på årets Monaco så kan inte direkt säga något om honom. Dock känns runt €/£50m spontant väldigt mycket men det är väll runt det man måste betala i dagsläget för att få vettiga spelare.

Kommentarer är stängda.