Jürgen Klopp är på väg att flyga till Merseyside för att skriva på för Liverpool.

På torsdagen förväntas Klopp resa till Liverpool för att slutföra förhandlingarna med klubben. Tysken kan komma att bekräftas som ny manager innan helgen. Klopp är beredd att skriva på ett treårskontrakt och dessutom arbeta under den nuvarande strukturen med transferkommitté (Tony Barrett, The Times).

Klopp förväntas offentliggöras som ny manager på fredag. Ingenting är på skrivet än men kontraktet förväntas bli åtminstone treårigt (Dom King, The Daily Mail).

Liverpool är ytterst nära att göra klart med Klopp. Förhandlingarna går bra och hoppet är att allt kan bli helt klart inom 1-2 dygn. Det är osannolikt att något offentliggörs idag men Liverpool hoppas göra allt klart innan helgen (James Pearce, The Liverpool Echo).

11 kommentarer
 1. Det är jobbigt när man hela tiden har rätt om vad som kommer hända 🙂

  Det här är som någon skrev INTE en Messias men det är ett lyft för Klubben, Staden, ja tamejfan hela jävla PL, lyft är ett blygsamt ord, BR skulle kunna jämföras som en liten hundvalp medan Klopp är en förbannad rottweiler.

  • Oj, dra i handbromsen lite skulle jag säga. Klopp har lika mycket att bevisa som Rodgers hade när han kom. Man ska komma ihåg att swnast Klopp va tränare så va han fastankrad i botten av tabellen ett bra jävla tag.

   Visst är jag nöjd med att/om Klopp tar över Liverpool men det kommer ta tid innan vi ser några resultat, om några. Klopp är ingen garanterad succé.

   Jag stod bakom Rodgers ända in i kaklet och kommer göra det samma för Klopp.

  • Helt riktigt PJ. Men vad jag har för mig så vände de till slut den trenden och var mot slutet av säsongen återigen med och slogs om CL platserna.

   Skillnaden mellan Rodgers och Klopp vid därespektive nyanställning är att Klopp har otroligt mycket mer erfarenhet, både när det kommer till att vinna titlar och att möta på Europeiskt högklassigt motstånd. Sen tycker jag iofs att Klopp har fördelen att ta över ett långt mycket mer talangfullt lag och en långt mycket mer professionellt struktuerad juniorverksamhet än vad Rodgers fick till förfogande.

  • Har du någon källa till att ungdomsverksamheten har blivit mer professionellt strukturerad under Rodgers tid i Liverpool?

  • Om du söker ett exakt qoute från någon högt uppsatt person som säger exakt det, så har jag det inte. Vad jag baserade det på var den förändring/revolution som Rafa började med för några säsonger sedan (något som jag själv har följt genom åren så gott det går, främst genom en lysande tråd på RAWK). En satsning som vi nu börjar se resultat av med många mer långt mycket fler tekniskt skickliga spelare från närområdet.

   Vad var det du reagerade på? Att vi inte har producerat en till Gerrard än? Eller var du bara nyfiken?

  • Helt korrekt, men jag drar inte i handbromsen, det jag vill ha sagt med liknelsen är att BR visade aldrig missnöje med ett bristande spel, han rosade insatsen hur illa lagets/individuella prestationer var, det kan och kommer Klopp göra.

   Jag tror (skulle kunna garantera beroende på om det blir några försäljningar/köp i Januari) vi kommer vara med i topp 4 vid sista matchen utan tvekan med denne herre vid rodret och jag har aldrig vänt BR ryggen, snarare tvärtom och givetvis är jag glad för hans tid i klubben. En karismatisk person med positiv inställning men det i sig gör inga strålande resultat, tyvärr.

  • Jag vet också att förbättringen av ungdomsverksamheten började under Benitez. Men du skrev att Klopp får en mer professionellt strukturerad juniorverksamhet än vad Rodgers fick när han kom till klubben. Detta måste ju innebära att det i så fall har skett förändringar under Rodgers som har förbättrat ungdomsverksamheten, och jag undrade bara vad som har förbättras under Rodgers.

   För de enda större förändringar av Liverpools ungdomsverksamhet som jag känner till under Rodgers tid i klubben, är de ansvariga för ungdomsverksamheten ersattes av Rodgers. Jag får erkänna att jag, med tanke på Rodgers bristfälliga värvningar spelare och ledare, är lite tveksam på om denna förändring verkligen innebar en förbättring av ungdomsverksamheten. Därför undrade jag om du, som verkar vara mer insatt i Liverpool än vad jag är, visste något som kunde dämpa mina farhågor.

   Sedan får jag säga att jag tycker att det är lite löjligt att besvara en fråga, med en lite oförskämd motfråga.

  • Tråkigt om du tycker jag var oförskämd Sin Nombre. Det var verkligen inte min mening. Alltid lätt att få text att låta mer brysk än vad man egentligen menar, lite som med ironi. Att jag ställde en motfråga handlade bara om ren nyfikenhet. Om du ställde dig emot vad jag föreslog eller om du själv var nyfiken. Du var ju själv rätt rak på sak i din fråga, utan vidare fördjupning.

   Hoppas att förstår att jag inte menade något illa.

   Åter till kärnfrågan. Dina fundering grundas troligtvis i en ganska dålig formulering från min sida (troligtvis då jag var lite stressad när jag skrev mitt första inlägg). Min poäng var snarare att jag anser att det finns fler ungdomsspelare, med bättre skolning i ryggen, i dagens Liverpool än när Rodgers tog över (även om han i sin tur ärvde en av Englands då största talanger i Sterling) för fyra säsonger sedan. Det var min grundtanke.

   Att Inglethorpe nu sitter å rattar akademin har jag svårt att se något dåligt i. Tycker att Tottenhams ungdomsakademi verkar funka alldeles utmärkt (även om han då hade en annan roll än vad han har idag). Med vad du kanske syftar på är att Borell och Segura nu mer är borta?

   Personligen så tror jag aldrig deras plan var att pensionera sig i Liverpool, utan att tanken var att plantera deras sätt att coacha ungdomar, ett tankesätt som sedan kunde föras i arv till nästa tränare. Om det är något som kommer att ske även nu klmmer vi väl inte veta förens om ytterligare 5-10 år, när Inglethorpe’s kids börjar mogna.

 2. De blir nog bra de som i såfall blir intressant är hans för kärlek för 4-2-3-1 som jag också gillar.
  Anfalls of mitt blir de coten vänster sturre lite bakom firmino/lallana höger
  hendo/Milner mitten
  hoppas moreno skrtl sakho clyne försvar
  mignole mål

 3. Jag älskar tanken på att Klopp kommer till oss. Än så länge inte hundra bekräftat, men nästan. Klopp känns perfekt för oss. Sedan betyder ju inte det att vi omedelbart seglar upp till toppen av tabellen, eftersom det finns brister i vår trupp. Både försvar och mittfält är fantastiskt mycket svagare än våra konkurrenters dito.

  Förhoppningen är ändå att Klopp kommer få ordning på det som Rodgers velat få ordning på men som under de senaste säsongerna inte alls fungerat:
  Försvarsspelet – har väl egentligen inte fungerat alls under Rodgers tid, men under en säsong gjorde det ju inget att vi släppte in två mål i varje match, när vi gjorde fem framåt.
  Den tidiga och höga pressen: jag tror att vi mycket snart kommer att få läsa om hur våra spelare säger att de kommer vara mycket mer tränade än tidigare.
  Anfallsspelet: fungerade ju när vi hade SAS, men efter dem har det fallerat helt.
  Som sagt, Klopp är ingen trollkarl, men jag är ändå övertygad om att vi egentligen är bättre än vad vi hittills visat upp.

 4. Klopp är nog det bästa alternativet som är tillgängligt nu. Även om det vore sommar-semester och ”alla” vore tillgängliga skulle han segla upp som en stark kandidat.
  Snacka om att få förväntningar på sig!
  Hoppas det inte blir ett ok.

  Vi stöttar, hoppas och drömmer, eller hur?

Kommentarer är stängda.