De brittiska tidningarna verkar vara överens om att Jürgen Klopp huvudsakligen ska utveckla den nuvarande truppen och inte köpa mängder av nya spelare.

Chris Bascombe på The Telegraph är en av de som skriver att Liverpool anser sig ha en bra trupp som kan uppnå sin potential under Klopp. Klubben tror att man har tillräckligt bra trupp för att slåss om CL-platser och att den har potential att utvecklas till ett titelutmanande lag. Klubbens förhoppning är att Klopp ska utveckla spelarna på Melwood och inte syssla med någon omfattande trupprenovering. Liverpool planerar att begränsa sig till 2-3 nyförvärv per sommarfönstrer, då man har kommit till insikt om att det är ohållbart att köpa 7-8 nya spelare varje sommar.

Klopp3

David Maddock på The Mirror skriver att Klopp har studerat Liverpools matcher på DVD och gillar vad han har sett från spelarna. Klopp har försäkrat klubben om att det inte behövs några stora förändringar i truppen, vilket ju är en stor skillnad mot för de senaste årens enorma spelaromsättning. Istället tror Klopp att Liverpool kan utmana om CL-platserna genom att bara göra små justeringar i januarifönstret. Klopp har sagt till Liverpools ägare att han tror sig kunna få ut mycket av Liverpools offensiva spelare. Däremot är Klopp inte lika övertygad om försvaret. Två spelare som kan komma att bli intressanta i namn är Mats Hummels och Neven Subotic. Klopp kommer troligtvis att föreslå att Liverpool ska värva en mittback och kanske en vänsterback i januari. Subotic, som tidigare har uttryckt intresse för att spela i England, kommer troligtvis vara en spelare av intresse. Samtidigt har Klopp försäkrat LFC om att han inte har några problem med att arbeta tillsammans med en transferkommitté; han vill inte ens hålla på prata med agenter, men kommer givetvis ge sin input på potentiella nyförvärv och kommer även kunna stoppa nyförvärv genom vetorätt.

7 kommentarer
 1. Hummels får gärna ansluta, vore en välkommet tillskott i backlinjen.

 2. Nej vi behöver inte mer än 3 spelare.. Reus, Hummels och Subotic.

  • Presskonferens imorgon 10.00.
   Spännande!

 3. Det tig Klopp en eftermiddag att konstatera det Rodgers inte sett på tre år, att vi behöver en bra mittback (Lovren räknar jag inte dit av väl kända orsaker).
  Tror att det som kommer stärkas är precis det som borde stärkts redan i somras, en mittback, en vänsterback och en general på mittfältet.

 4. Nu har vi ju inte värvat hummels el subotic än men tänk hur viktigt det är att ha ett känd manager
  som spelare känner till. Nu kommer vi troligtvis ha lättare att locka bättre spelare.

  Undra om JG kommer värva in en defmitt?

Kommentarer är stängda.