Managern gör ingen hemlighet av att han beundrar Ajax-spelaren Dolberg.

Ajax är förstås en av Europas främsta plantskolor. På senare år har de även specialiserat sig på att värva supertalanger från andra länder. Ett land som de har hämtat många talanger från är Danmark. Ett exempel är Christian Eriksen, som ju omedelbart blev en nyckelspelare i ett CL-jagande Spurs efter att de värvat honom från Ajax.

Just nu är kanske Kasper Dolberg deras hetaste talang. Det är nämligen namnet på den 19-årige anfallaren som har gjort flera fina insatser den här säsongen och som rent allmänt betraktas som en av Europas bästa unga spelare.

I måndags var Jürgen Klopp i Köpenhamn för att spela in en ny reklamfilm för Carlsberg i samband med deras 25-årsjubileum som samarbetspartner till Liverpool FC. Där fick Ekstra Bladet en pratstund med Klopp. När tidningen tog upp Dolberg svarade Klopp: ”Vem känner inte till Dolberg?…Du kan inte spela i Ajax utan att folk lägger märke till det. Kasper Dolberg har en mycket stor framtid. Han kommer att bli en fantastisk spelare”.

Klopp vill dock inte uttala sig om Dolberg kan bli nästa dansk i Liverpool. Däremot avslöjade Klopp att han var intresserade av Eriksen under sin tid i Borussia Dortmund. De var ute efter en offensiv mittfältare; alternativen var Eriksen, Henrikh Mkhitaryan och Kevin De Bruyne. Det slutade som bekant med att Dortmund värvade Mkhitaryan – ironiskt nog efter att ha vunnit en dragkamp mot Liverpool.

Vidare passade Klopp på att berömma danska spelare i allmänhet. Då nämnde han spelare som han har coachat och även som hans lag har ställts emot. Precis som många brukar göra om svenska spelare berömde Klopp danska spelare för deras attityd och mentalitet, men han påpekade att LFC förstås inte köper spelare utifrån nationalitet utan att det handlar om spelarnas kvalitéer.

4 kommentarer
    • En ny Torres vet jag inte, men Dolberg måste vara ett högintressant alternativ för Kloppen inför sommaren. Antag att han ser Firmino som en förträfflig striker och att Origi ska ta ytterligare kliv. Då finns även Ings och Sturridge. Då kanske han skulle kunna tänka sig att sälja Sturridge och ersätta honom med en yngre spelare som inte kräver lika mycket speltid. Den spelaren skulle kunna bli Dolberg.

    • Inte samma spelar typ som torres men en stot talang kan även spela of mf vilket är bra för oss

    • Var mer det blonda, yviga håret jag tänkte på 🙂

      Men visst vore han spännande att ha som tredje alternativ till nästa år, känns väl rätt så ovanligt att Klopp pratar om andra spelare, även han kanske mer pratar ”danska spelare” än just Dolberg här.

Kommentarer är stängda.