Flera kandidater nämns – men det är tydligt att Klopp framstår som favorit till att ta över Liverpool.

Redan innan söndagens svårtolkade match mot Everton cirkulerade rykten i bosniska medier som gjorde gällande att Jürgen Klopp och hans assistent Zeljko Buvac är överens om treårskontrakt med Liverpool. Några timmar efter Merseysidederbyt mot Everton annonserade Liverpool att Brendan Rodgers har fått sparken, vilket förstås har lett till intensiva spekulationer om vem som kan tänkas ta över skutan.

Klopp är storfavorit. Liverpool Echo lanserar tysken som en ledande kandidater och hävdar att det finns ett ömsesidigt intresse mellan parterna. Vidare tillägger lokaltidningen att Carlo Ancelotti och Frank de Boer också är alternativ som klubben överväger. Daily Express har däremot lyckats få tag på Ancelotti, som säger att han inte har fått något erbjudande från LFC och att han heller inte har för avsikt att återuppta sin tränarkarriär förrän nästa sommar. Om detta stämmer är Ancelotti förstås inte aktuell i dagsläget.

The Times framhäver också Klopp som favorit till jobbet. Enligt tidningen tackade Klopp nej till att ta över sommaren 2012, då LFC letade ersättare till Kenny Dalglish. Den gången ville Klopp stanna i Borussia Dortmund, men den här gången är han som bekant desto mer tillgänglig. Tidningen nämner att både Ancelotti och de Boer vill ha jobbet.

Notera att det är oklart vad som kommer att hända med Rodgers assistenter Sean O’Driscoll, Gary McAllister och Pep Lijnders.

4 kommentarer
  1. Enligt pålitliga kontakter till någon på Anfield Index podden så är Klopp klar till 100%. Både O’driscoll och McAllister lämnar sina jobb, medans Lijnders blir kvar. Sen så kommer Zorc anlända från Dortmund som DoF nästa sommar när kontraktet går ur.

    • vore oerhörd befängt av ägarna om man inte redan har haft X klar innan man avpolletterar Brendan … ( själv brukar jag köpa nytt innan jag säljer ) ……

    • Det är klart att någon är klar eller näst intill klar att ta över efter Rodgers. Dom verkar ha haft planer på att sparka Brendan i några veckors tid nu(med tanke på tajmingen och faktumet att han ska ha fått beskedet redan innan matchen) så det är nog redan långt gångna förhandlingar redan med ersättaren.

      Eller så har dom ett par klara kandidater som dom kommer aggresivt gå efter och göra klart med snabbt. Har svårt att se Liverpool stå utan en ny tränare efter helgen när spelarna kommer tillbaks från landslagsuppdragen.

  2. Funderar på om de knep åt sig klopp lite i förtid för att de var rädda att Chelsea skulle sparka Mourinho och knyta åt sig honom. Hoppas att det är klopp som kommer, någon måste ju vara klar, annars är det ytterst märkligt att sparka.

Kommentarer är stängda.