. . .

Shaktar-tränaren Lucescu har idag gjort en längre intervju i rumänska tidningen Prosport. Där bekräftar han att Henrikh Mkhitaryan har en klausul i sitt kontrakt och att det är en klubb som har mött den.

. . .

Henrikh-Mkhitaryan1

Mycket pålitliga BBC Sport och journalisten Phil McNulty toppar idag nyheten på sin hemsida om att Henrikh Mkhitaryan har en klausul på £20 miljoner, och att Liverpool är redo att möta klausulen.

Han skriver vidare att klubben är medvetna om att det kan finnas konkurrens för Mkhitaryan, som gjorde 25 ligamål för Shaktar den gångna säsongen, men är optimistiska att han kan övertalas att flytta till Anfield.

Brendan Rodgers ser Mkhitaryan, som också blivit länkad samman med Juventus och Borussia Dortmund, som en viktig del av hans planer att addera ytterligare slagstyrka till nästa säsong.

. . .

Den attackerande mittfältare Henrikh Mkhitaryan är ett target för manager Brendan Rodgers, men Liverpool står inför en kamp med en rad ledande Europeiska klubbar för att säkra hans tjänster. (Liverpool Echo)

. . .

Twitter-boom

https://twitter.com/barcastuff/status/346526755470843905

. . .

Den portugisiska tidningen Abola rapporterar i sin senaste upplaga att Sporting Lisabon fått in två erbjudanden för den spanske yttern Diego Capel. De två buden ska å ena sidan komma ifrån franska storklubben Olympique Marseille, och det andra ifrån Liverpool. Buden ifrån de båda klubbarna sägs vara i närheten av 3,5 miljoner euro, men buden motsvarar inte vad Sporting tycker att Capel är värd på den europeiska marknaden och är inte beredda att börja snacka om en eventuell övergång för det priset.

Kommentar: Det har figurerat lösa rykten från och till om Capel den senaste månaden. Frågan är om det är hans agent som fiskar efter erbjudanden, eller om det finns någon sanning i dessa återkommande uppgifter.