. . .

Vi toppar med nyheter från The Telegraph, som bjuder på fantastiskt fina uppgifter!

Tidningen uppger nämligen att Liverpool har lagt ett bud på Henrikh Mkhitaryan – ett bud som tros trigga utköpsklausulen i 24-åringens kontrakt med Shakhtar. Det verkar röra sig om ett bud på omkring £20 miljoner.

Nu inväntar Liverpool klartecken för att få prata direkt med Mkhitaryan och man är hoppfulla om att värva den otroligt målfarliga mittfältaren.

Liverpool uppges vara väl medvetna om konkurrens från en tysk klubb – som skulle kunna vara Borussia Dortmund – och man kommer att behöva göra sitt yttersta för att övertyga Mkhitaryan om att skriva på för LFC.

* * *

Senaste från The Times:

Liverpool förväntas göra klart med Simon Mignolet under slutet av veckan, trots att man ännu inte är helt överens med Sunderland. Liverpools senaste bud på Mignolet är något lägre än Sunderlands värdering, men båda sidorna har en villighet att förhandla och Brendan Rodgers är optimistisk till chanserna. Mignolet kommer inte att flytta till Liverpool för att sitta på bänken, vilket innebär att hans ankomst kommer att påverka Pepe Reinas framtid.

Morata

Senaste från The Mirror:

Liverpool kommer inte att sälja Luis Suarez för mindre än £40 miljoner. Klubben är intresserade av att få den spanska U21-landslagsanfallaren Alvaro Morata som en deal av affären.

Liverpool förhandlar med Sunderland om Mignolet, men man är ännu inte helt överens om prislappen. Man förväntas uppnå en kompromiss på omkring £9 miljoner – och Reina kommer troligtvis att bli helt klar för Barcelona för en liknande summa under nästa vecka.

På måndagen kommer Ian Ayre att inleda förhandlingar med Shakhtar Donetsk rörande Henrikh Mkhitaryan. Armeniern är Liverpools ”top target” och man är väldigt angelägna om att signa honom, trots konkurrens från Juventus och Chelsea.

Liverpool är överens med Sevilla rörande Luis Alberto. Övergångssumman ligger på omkring £6 miljoner och mittfältaren kommer att skriva på ett fyraårskontrakt senare under den här veckan.