Det var på gång i somras och januarifönstret hann knappt öppna innan nya rykten började ta fart på allvar. Efter några dagar av spekulationer står det nu klart att Philippe Coutinho lämnar Liverpool och går till Barcelona. Övergångssumman landar på £142 miljoner och är den dyraste övergången där en brittisk klubb är inblandad, det blir också den dyraste januariövergången i historien.

Mer om övergången kommer under söndagen.

8 kommentarer
 1. Då var den här säsongen över. Tråkigt av Coutinho, inte ett värdigt avslut.

 2. När man äntligen började få lite hopp för framtiden med signeringen av Keita och VVD.
  Alltid ett steg framåt, två steg bakåt när man håller på Liverpool.

  För mig är det obegripligt varför han går nu. Han är cup-tied och Barcelona joggar hem La Liga redan.
  Visst, hade klubben tvingat honom kvar till sommaren så hade han surat resten av januari men sen skulle han bita ihop resten av säsongen och komma i form till VM. Vi hade fått precis lika mycket pengar då också.

  Vilken skillnad det hade gjort om de hade kommit överens nu och han hade lämnat i sommar. Hjälpt Liverpool i CL och försöka nå topp 4 innan han drog. Då hade han fått ett fint avsked och blivit ihågkommen positivt. Sluta så här känns så jävla ovärdigt efter 5 år i klubben.

  Jag är även lite rädd för Coutinho-pengarna är de vi spenderat på Keita och VVD. Kanske det kommer någon £20-30M värvning, men kanske inte någon Lemar eller Mahrez eller drömvärvningen Oblak.

 3. Tungt avbräck. Minst sagt.

  ser ljusare på denna situation än tidigare där vi såg torres, suarez bl.a. Lämna.
  Då fanns det inte samma bredd samt kvalitet bakom som nu, vilket gör mig betydligt lugnare än föregående.

  När suarez försvann, försvann det rena mål och skapandet av målchanser på helt egen hand som var majoriteten av det vi producerade i helhet. Det gör det inte nu. Missförstå mig inte nu att det är lugnt att couthino försvinner för det han har stått för kanske inte varje gång visat sig i protokollet. Men det stora antalet producerade mål kan och har kommit även utan att han har varit direkt inblandad.

  Det finns statistik att vi gjort Si och så mycket poäng utan honom vilket blir ganska missvisande många gånger och försöker inte skriva bort hur jävla viktig han var för oss.

  Det finns alternativa lösningar vilket Firmino, Salah, Mane minst sagt visat oss.

  Jag är naturligtvis mycket delad i detta vilket mina funderingar ovan påvisar.

  • Tycker att det räcker med att titta på hur det ser ut när han är med kontra inte.

  • Ser bara moget på situationen för en gångs skull haha det ordnar sig OS <3

  • Haha handlar inte så mycket om det, men förnekelsen som sprider sig bland många om att han inte varit så viktig är skrattretande. Lite som när folk sa att det inte gjorde så mycket när Suarez gick. Tyvärr kommer det här att göra de andra spelarna sämre. Men visst, får vi in Sanchez o Mahrez så har vi väl iaf chans att trumma vidare.

  • Det håller jag med om! Man kan inte förbise hur viktig han var. När suarez gick försökte man intala sig grejjer men visste innerst inne det icke stämde men denna gång känns de annorlunda 🙂

 4. Var grymt förbannad på honom i somras för hur han betedde sig.
  Men nu tycker jag ändå det känns okej. Vi har en bra bredd med grymma spelare där framme.
  Jag unnar Coutinho flytten och väljer att tacka honom för allt han gjort för oss.
  Sen är det självklart tråkigt att förlora en så bra spelare men jag tror vi klarar oss bra.

Kommentarer är stängda.