Liverpool Echo rapporterar att a-laget  reste till Dubai direkt efter vinsten i FA-cupen mot Everton för ett kortare ”warm weather training camp”. En som missade flyget var däremot Coutinho, som istället väntar på ett annat flyg, nämligen det till Barcelona.

Coutinho är desperat att få till en flytt till Spanien i januari. Liverpool föredrar fortsatt att behålla brassen, men det finns en växande acceptans i klubben att det kanske vore bäst att göra affären redan nu.

Barcelona förbereder ett paket på £140 miljoner för Coutinho, däremot ser en stor del av den summan ut att vara prestationsbaserade tillägg. Katalonerna är självsäkra på att få affären i hamn och rapporter från Spanien säger att det kan bli klart redan i helgen. Däremot har flera liknande rapporter dykit upp tidigare utan att det funnits någon substans i ryktena.

Liverpool vill fortfarande att Coutinho ska stanna fram till sommaren och har både erbjudit en löneökning på kort sikt och lockat med spel Champions League då han som bekant inte får delta i turneringen för Barcelonas räkning. Dom försöken har visat sig vara fruktlösa då brassen fortfarande föredrar en flytt nu. Men klubben har inte gett upp sina försök medan Coutinhos team menar att han spelat sin sista match för Liverpool.

* * *

Paul Joyce på The Times och Melissa Ready på Goal.com bekräftar uppgifterna i Liverpool Echo att Coutinho inte rest till Dubai och att klubben försöker övertyga honom att stanna resterande delen av säsongen.

Ready skriver även att Barcelona blivit övertygade av Coutinhos representanter Kia Joorabchian och Giuliano Bertolucci att betala €120 miljoner euro med ytterligare €40m i prestationsbaserade tillägg som sannolikt kommer uppfyllas.

Liverpool har erbjudit Coutinho att bli den bäst betalde spelaren i klubben med ett stort lönepaket. Brassen menar däremot att hans beslut att flytta inte är baserat på pengar, utan snarare ett beslut för att ta nästa kliv i karriären.

* * *

Carl Markham som följer Liverpool och Everton för Press Associations räkning skriver att Liverpool kontaktat Leicester gällande Riyad Mahrez. Det handlar däremot inte om något värvningsförsök utan klubben har istället försäkrat Leicester att alla rapporter om Mahrez är helt fabricerade.

Anledningen bakom kontakten spekulerar Markham beror på Van Dijk-sagan från i somras och att Liverpool vill undvika en upprepning av frostiga relationer PL-klubbar emellan.

5 kommentarer
 1. OK att han bill flytta. Det får man väl försöka ha förståelse för. Men han är en riktig skitstövel om han tvingar igenom en flytt i januarifönstret då det försämrar våra utsikter betydligt för återstoden av säsongen.

  Sedan ska man inte ta allt på allvar, mycket rykten (och ofta motstridiga) som cirkulerar.

 2. Han är officiellt klar för Barca nu 🙁

 3. Det finns bra och dåliga sätt att lämna på. Coutinho valde det senare alternativet. Han är inget annat än en orm. Hur fan kan han göra såhär mot en klubb som gjorde honom till det han är idag? Även om nu Liverpool knappast står och faller pga en spelare så försämras Liverpools chanser att slåss om en titel, en plats bland topp 4 och framgångar i CL.

  Vad får han av att flytta i januari? En titel som han inte gjort sig förtjänt av?

  Det här är otroligt dåligt gjort av Coutinho. Hur jävla farligt hade det vart att vänta fem månader och hjälpa den klubb som trott på honom när ingen annan gjorde det?

  Visst fan är kkubbhjärtat dött för länge sen bland spelarna men det verkar som respekten är det också.

  Med sitt agerande i somras och nu så har han svärtat ner sin tid i klubben i mina ögon. Jag kan acceptera att spelare flyttar, men inte när man gör det såhär och så tätt inpå att man skrivit ett nytt långtidskontrakt och spytt ut rent skitsnack om hur han vill bli en legend i klubben. Säg bara att du är nöjd med det nya kontraktet om du inte menar det du säger.
  Coutinho har blivit ansiktet för allt jag hatar med den ”moderna fotbollen”. Han är ingen legend, han kommer inte ens förbli en fotnot i Liverpools historia.

 4. Coutinho är klar för Barcelona nu…

 5. Kan de inte vara att barcelona har ett transfer ban hängande över sej som kan hända i sommar som gör att coutinho ”måste” komma nu för i sommar kanske de inte går?förstår alla upprörda känslor angående cotten men pressen är åår ägarna nu o visa att dom inte bara har lfc för att tjäna pengar utan visa att dom kan göra både och.klart ägarna vill tjäna pengar de är affärsmän som äger lfc,annars får vi hit nån annan galning som bara använder klubben som sin lekstuga som den som var i cardiff o bytte färger på klubben

Kommentarer är stängda.