Den 6:e december 2016 var den första gången som vi uppmärksammade Franck Kessié på Totaal Liverpool.

Då imponerade en 19-årig Kessié stort i Atalanta och jagades förstås av ett antal storklubbar. Sommaren 2017 gjorde AC Milan slag i saken och plockade över honom. Väl på plats i Milano har Kessié utvecklats stegvis, men det är först nu som väldigt mycket klaffar ur ett LFC-perspektiv.

Bakgrunden är lika känd som uppenbar; Wijnaldum har lämnat Liverpool efter lång och trogen tjänst. Den holländska stommespelaren behöver ersättas med en pålitlig, smart allround-mittfältare som är jämn i sina prestationer och inte är skadebenägen. Kessié kan vara just den spelaren.

Kessié, numera 24 år gammal, är för Milan ungefär vad Wijnaldum var för LFC. Han är pålitlig och jämn i sitt spel, allround, taktiskt slipad, fysiskt stark och väldigt sällan skadad.

Faktum är att Transfermarkt endast har registerat nedan skada under hela Kessiés karriär:

Ovan faktorer i kombination med den senaste tidens italienska medierapportering gör att Kessié är värd att hålla ett öga på – han skulle mycket väl kunna vara högaktuell för LFC.

Kessié har 1 år kvar på sitt kontrakt med Milan och enligt Corriere dello Sport har Liverpool framfört ett kontraktserbjudande som ger honom en årslön på €6m, men villkoret är att han inte skriver på nytt kontrakt med Milan och genomför genomgången på free transfer om ett år. Samtidigt skulle Milan sättas under stor press att sälja redan nu om Kessié klargör att han inte vill förlänga; inte minst eftersom de redan har tappat Hakan Calhanoglu och Gianluigi Donnarumma på free transfer i sommar.

Liverpools påstådda intresse skulle dock kunna vara ett sätt för Kessiés agent att sätta press på Milan i kontraktsförhandlingarna, men samtidigt vore ivorianen en minst sagt logisk ersättare till Wijnaldum.

2 kommentarer
  1. Ja tack, är inte han rätt snabb också vilket känns bra komplement till våra nuvarande mittfältare?

    • Relativt snabb. Han har helt klart fysiken som krävs för att spela för Klopps lag.

Kommentarer är stängda.