Senaste nytt

Scouting report: Franck Kessié

Totaal Liverpool tar tempen på en av de absolut bästa talangerna i Serie A.

kessie

Atalanta Bergamasca Calcio är säsongens överraskningslag i den italienska högstaligan. I skrivande stund parkerar Atalanta på en sjätteplats i tabellen – före storheter som Fiorentina och Inter – vilket förstås är väldigt starkt för en klubb med deras ekonomiska förutsättningar. Tränaren Gian Piero Gasperini hyllas naturligtvis för resultaten. Också på spelarfronten finner vi ytterst intressanta namn. Enligt min mening är försvararen Mattia Caldara och innermittfältaren Franck Kessié de Atalanta-spelarna som bör vara av störst intresse för Liverpool och andra storklubbar. I det här inlägget är avsikten att kika lite närmare på Kessié.

Den blott 19-årige Kessié är en central tvåvägsmittfältare som är stark i båda riktningarna. Han läser spelet väldigt bra och ligger oftast rätt i positionerna, och tar stort defensivt ansvar. Fysiken är också god; han är stark i närkamperna och spänstig i luftduellerna. I spelet med boll har Kessié stora förtjänster. Han är duktig i både kort- och långpassningsspelet. Det i kombination med spelsinnet gör att Kessié kan spela sig ur till synes stressade situationer och också slå längre, förlösande passningar; crossbollar, sidbyten och så vidare… Det är onekligen skönt för laget att ha de egenskaperna hos en innermittfältare.

Intressant nog har Kessié också tillfört offensiva löpningar i sitt spel, trots en i grunden defensiv utgångsposition. Den här säsongen har han redan gjort 5 mål och 2 assist på de första 13 ligamatcherna. Det är förstås ett väldigt fint målfacit för honom.

Kessié är redan ivoriansk A-landslagsman och har alla möjligheter att bli en riktig toppspelare. Juventus och många andra storklubbar uppges redan jaga honom. En prislapp på omkring £15 miljoner nämns i sammanhanget, det känns fullt rimligt för en så pass duktig ung spelare. Om han hade varit engelsman hade prislappen naturligtvis oerhört mycket högre.

Han är en spelare som definitivt bör vara intressant om Klopp vill förstärka mittfältet. Mahmoud Dahoud uppges fortfarande vara en spelare av stort intresse för Klopp och detta är enkelt att förstå, men om tysken går bet på Dahoud så vore Kessié ett mycket bra alternativ. Kessié är smart, teknisk, passningsskicklig och spelar med mycket energi, vilket innebär att han har goda förutsättningar att lyckas i Klopps lagbygge.


LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Kommentar

Laddar...