Vilka mittfältare blir aktuella om Keita stannar i Leipzig?

Det är fortfarande oklart om Naby Keita kommer att hamna i Liverpool eller inte. Det mesta tyder på att Leipzig vägrar sälja honom och att den ståndpunkten kommer att bestå, men mittfältaren verkar försöka pressa fram en flytt. Det är svårt att tolka hans dåliga beteende på träning på något annat sätt än att han försöker tvinga sig bort.

Hur som helst, nedan är några möjliga alternativ till Keita:

Alex Oxlade-Chamberlain, 23 år, Arsenal
Kommentar: Kan förstås spela på en rad olika positioner, men vill helst spela på den centrala mittfältspositionen där Klopp förmodligen tänker sig Keita. LFC skulle kunna steppa upp intresset för AOC om Leipzig vägrar sälja. AOC behöver ingen närmare presentation, alla har nog koll på honom som spelare och hans kontraktssituation.

Leon Goretzka, 22 år, Schalke
Kommentar: Mångsidig mittfältare utan några större svagheter, om man bortser från skadebenägenheten. Fick äntligen vara skadefri 16/17 och gjorde succé i såväl klubb- som landslag. Har bara 1 år kvar på sitt kontrakt och kan därmed vara tillgänglig för en rimlig summa.

Renato Sanches, 19 år, Bayern München
Kommentar: Hela Bayern jublade när Sanches värvades, då var han en av världens mest hypade talanger. En dålig säsong senare har klubben för avsikt att låna ut eller kanske rent av sälja honom. Det är klart att han måste vara högintressant för mängder av klubbar.

Jean Seri, 26 år, Nice
Kommentar: Ytterst spelskicklig och rörlig ivorian som dessutom är skicklig på fasta situationer. Nices president Jean-Pierre Rivere har bekräftat att Seri har en utköpsklausul på €40 miljoner, dvs omkring £33 miljoner. Vanligtvis en enorm summa men priserna har som bekant eskalerat i sommar.

André Gomes, 23 år, Barcelona
Kommentar: Har inte gjort någon större succé i Barcelona, men besitter en intressant kombination av egenskaper i form av spelskicklighet och fysik. Var högaktuell för LFC under tiden i Benfica och är därmed en spelare som klubbens toppscouter har stenkoll på.

Rafinha, 24 år, Barcelona
Kommentar: Skicklig spelare som verkar vara till salu för €30 miljoner. Är skadad men förväntas bli kvitt skadan i augusti.

Mateo Kovacic, 23 år, Real Madrid
Kommentar: Kommer få svårt att få speltid i världens bästa klubblag, kanske kan röra på sig i sommar. Har naturligtvis många kvalitéer som gör att han skulle platsa i de flesta andra klubbar.

Lewis Baker, 22 år, Chelsea
Kommentar: Skicklig ung engelsman som antagligen aldrig kommer att få chansen i Chelsea, men dessvärre är de nog inte särskilt villiga att sälja till Liverpool.

4 kommentarer
 1. Tror inte att Klopp tänker sig Alex Oxlade-Chamberlain som ett alternativ ifall man inte får in Keita. I mina ögon är Keita mer defensivt lagt än Alex Oxlade-Chamberlain även om Keita har offensiva kvalitéer.
  Visst kan Alex Oxlade-Chamberlain värvas in men inte som en ersättare för Keita ifall han inte värvas in.

 2. Tycker Maximilian Arnold kan vara ett alternativ. Hade ett starkt U21 EM i sommar och är en spelare som är bra offensivt och defensivt. Inte direkt samma nivå som Keita men har enorm potential.
  Dock är han inte den snabbaste spelaren i världen och kan vara lite klen i närkamper.

  Jag skulle dock gärna se Goretzka i Liverpool. Va mycket imponerande i Confederations Cup.

 3. Klopp verkar ha riktat in sig på VVD och Keita och frågan är om han skulle köpa någon annan bara för att? Är inte VVD väldigt skadebenägen eller är det bara något man fått för sig? Kul med silly men man hade gärna sett att dessa affärer vore klara redan i slutet av juni,

  • Enligt Transfermarkt så har han varit borta tre gånger pga skada/sjukdom i hans karriär. Förr säsongens skada va det längsta. Innan dess va det en ”knock” som höll honom borta i 4 dagar och innan det va det en blindtarmsoperation 2011/12 som höll honom borta i 95 dagar. Så nä, han är inte skadebenägen.

Kommentarer är stängda.