Champions League-gruppen lever in i sista omgången efter ett frustrerande kryss hemma mot Napoli.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Gomez(57), Lovren, Van Dijk, Robertson, Fabinho(19), Milner(78), Henderson, Mane, Salah, Firmino

Liverpools bänk: Adrian, Wijnaldum(19), Oxlade-Chamberlain(57), Lallana, Shaqiri, Origi, Alexander-Arnold(78)

Napolis startelva: Meret, Maksimovic, Manolas, Koulibaly, Rui, Di Lorenzo, Allan, Zielinski(85), Fabian, Mertens(81), Lozano(72)

Napolis bänk: Ospina, Luperto, Elmas(81), Gaetano, Callejon, Llorente(72), Amin(85)

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Napoli 1-1 (0-1, 1-0)

0-1: Mertens 21′

1-1: Lovren 65′

Skott på mål: 5 – 1
Totalt antal skott: 15 – 4
Skott utanför: 6 – 2
Bollinnehav: 71,8% – 28,2%
Passningsprocent: 88,8% – 70,6%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 81,1% – 60%
Vunna luftdueller: 53,7% – 46,3%
Offsides: 0 – 3
Hörnor: 10 – 2
Gula kort: 1 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Släppte in Napolis enda skott på mål i hela matchen. Det kändes dock inte som vi kunde lasta Becker för Mertens magnifika avslut. Statist i andra halvlek då det var spel mot ett mål.

Gomez(57) – Helt okej defensiv, men inte den offensiva kraft som det visade sig att hemmalaget behövde i matchen.

Lovren – Blockade skott, vann dueller och skallade in kvitteringen. Räcker gott en onsdagskväll på Anfield.

Van Dijk – Frustrerad på domaren både under och efter match. Skapade ett hål i defensiven efter att ha fått en halvful armbåge i sidan. Hade annars en tuff batalj mot Koulibaly på offensiva fasta som antagligen slutade oavgjort.

Robertson – Kom inte riktigt in i press som han skulle i första halvlek och slarvade en del med inläggen. Lyfte sig efter paus och vann mycket boll högt upp i planen.

Fabinho(19) – Utbytt och skadad tidigt efter en riktigt oturlig situation på mittplan. Är redan avstängd i helgen så blir vila som gäller en tid framöver. Oroväckande.

Milner(78) – Stod för första halvleks hetaste målchans efter en soloräd in i Napolis straffområde. Levererade dessutom hörnan som Lovren nickade in i nät.

Henderson – Blev ironiskt nog ett större offensivt hot när han flyttades ner till högerbackspositionen. Något lågt bolltempo emellanåt och lite mycket extratouch på bollen.

Mane – Massiv bevakning matchen igenom och fick knappt röra bollen i något farlig del av sista offensiv tredjedel. Svag match från Mane.

Salah – Borde fått en straff efter Koulibaly agerat mänsklig ryggsäck. Utöver det var det ingen lyckad kväll för comebackande Salah. Uträttade lite och när väl läget kom så placerades skottet rakt i famnen på Meret.

Firmino – En av spelarna som fick en rejäl skjuts efter snacket i halvtid. Spelade med hög energi i båda riktningar och stod för några riktigt fina kombinationer.

Inhoppare:

Wijnaldum(19) – Släpptes in i hetluften direkt med tanke på Fabinhos skada och var en av dom som rörde sig mer och drev upp bolltempot i andra halvlek.

Oxlade-Chamberlain(57) – Ett mixat inhopp. Bidrog med något annorlunda till Liverpools offensiv men slarvade också en del med enkla passningar. Ruskade på huvudet efter matchen och var nog inte helt nöjd själv.

Alexander-Arnold(78) – Fick aldrig riktigt chansen att slå det avgörande inlägget eller krossbollen. Försvarade bra mot det lilla Napoli visade i anfallsväg.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

https://twitter.com/AnfieldWatch/status/1199809339017568256