Glasgow Rangers skyttekung Nikica Jelavic ser onekligen ut att vara på väg bort från klubben.

Jelavic deltog inte i måndagens 3-0-seger mot Motherwell. Enligt managern Ally McCoist var kroaten skadad, men hans frånvaro har accelererat transferspekulationerna ytterligare, skriver BBC.

Det blev heller inte mindre spekulationer av att Rangers släppte ett pressmeddelande där de skrev: ”Jelavic had a fitness test ahead of the Old Firm clash and could still be feeling a problem in his knee. Of course a number of English clubs are reportedly interested in the striker and we will have more on this story when we get it.”

Engelska klubbar är alltså intresserade av Jelavic. Jag snackade med några Rangers-fans som var på Motherwell-matchen, och de hävdade att ”ryktet på arenan” var att Jelavic är mer eller mindre klar för Liverpool. Övergångssumman uppgavs vara £7-9 miljoner. Observera att detta bör betraktas som ytterst lösa rykten, men jag kände att de bör nämnas.

Det dök även upp ett rykte på Twitter (se där för närmare information) där det skrevs: ”Nikica Jelavic being heavily linked with a move to Liverpool. Was in advanced talks with West Brom.”

Det är viktigt att komma ihåg att Jelavic ryktas till många PL-klubbar, och det starkaste och mest konkreta engelska intresset behöver nödvändigtvis inte komma från Liverpool.

* * *

Angelo Ogbonna ryktas vara på väg till Liverpool. I somras hävdade han ett en flytt till LFC skulle vara en drömflytt (Twitter).

Kommentar: Den här italienaren, med nigerianskt ursprung, har ryktats till Liverpool under flera års tid. Han är stor (189 cm, 86 kg), 23 år och spelar med Torino i Serie B.  I november 2011 A-landslagsdebuterade han för Italien – han måste verkligen vara framträdande i klubblaget om han får chansen där. Vitsorden från italienskt håll är idel goda, men är det inte aningen märkligt att inget italienskt storlag redan har köpt honom?

* * *

Blackburn planerar att sälja Junior Hoilett, Michel Salgado, Jason Roberts, Keith Andrews och Paul Robinson i januari. Däremot vill de inte sälja sina nyckelspelare Chris Samba och Steven N’Zonzi (Sportingintelligence).

Swansea lånar Hoffenheims Gylfi Sigurdsson resten av säsongen (Hoffenheims officiella hemsida).

Arsenal är den senaste klubben att visa intresse för den talangfulla AZ-mittfältaren Adam Maher. 18-åringen är även ett intressant namn för Manchester City (The Times).

Arsenal visar intresse för Sunderlands Kieran Richardson (The Mirror).

Raul Albiol är ett intressant namn för Manchester City (Sport).

PSG är intresserade av Udineses Mauricio Isla (TMW).

Lazio vill värva Rasmus Elm (Gazzetta dello Sport).

Borussia Dortmund och Bayer Leverkusen visar intresse för Hannovers Manuel Schmiedebach (Bild).

* * *

Dirk Kuyt kan vara på väg bort från Liverpool. Holländarens speltid har minskat den här säsongen, vilket är extra problematiskt ett EM-år, och nu är Galatasaray beredda att köpa loss honom. Den turkiska klubben är dessutom villiga att ge Kuyt en rejäl lönehöjning, hans nuvarande ligger på £65 000 i veckan. Liverpool vill ha £15 miljoner för att släppa Kuyt, medan Galatasaray är beredda att betala £10 miljoner + eventuella tillägg beroende på var de slutar i ligan (Metro).

Ett intressant namn som potentiell ersättare till Kuyt är Eljero Elia. 24-åringen har misslyckats i Juventus och kan vara tillgänglig på lån i januari (Metro).

Både Liverpool och Chelsea är beredda att betala de £6 miljonerna som Porto vill ha för Jorge Fucile. Inter är också intresserade av uruguayanen, men han tros föredra en flytt till Premier League (Metro).

Liverpool och Barcelona är intresserade av Antoine Griezmann. 20-åringen har en utköpsklausul på 30 miljoner euro i sitt kontrakt med Real Sociedad (elcentrocampista.com).