Liverpool är ute efter en ny målvakt. Nu uppger italienska källor att klubben är ute efter Atalantas målvakt Marco Sportiello.

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/573523696448573440
https://twitter.com/FabrizioRomano/status/573524164067344384

* * *

Liverpool kollar på Sportiello. Milan och Inter visar också intresse för målvakten, som uppges vara duktig i spelet med fötterna. Liverpool vill ha en målvakt som ger Simon Mignolet konkurrens; Petr Cech är också ett alternativ, men han vore dyrare och och skulle inleda som förstamålvakt (The Daily Mail).

* * *

Liverpools intresse för Miralem Pjanic har svalnat. Det har varit kontakt mellan klubbarna, och Roma-direktörer har gett LFC en prislapp på £37 miljoner. Därefter la sig Romas ägare i ämnet och informerade Liverpool om att Pjanic inte är till salu oavsett bud. Roma har dock sagt detta om spelare förut och för att sedan sälja. Hur som helst, Liverpool kollar på andra alternativ och scoutade William Carvalho mot Porto. Arsenal och Manchester United är också intresserade av Carvalho (The Mirror).

* * *

Southampton är villiga att erbjuda Morgan Schneiderlin ett kontrakt värt £60 000 i veckan. Om mittfältaren ska byta klubb i sommar kommer Saints att kräva £25 miljoner för hans tjänster. Han har 2 år kvar på sitt kontrakt med klubben (The Mirror).

* * *

Winston Reid, vars kontrakt med West Ham gick ut efter säsongen, har förlängt sitt kontrakt med klubben. Det nya kontraktet gäller till år 2021 (West Hams officiella hemsida).

7 kommentarer
 1. Pjanic är duktig men jag skulle bli förbannad om vi la de pengarna på honom, tror vi har mer behov av en spelare som Carvalho som dessutom ligger mer i linje med vår värvningsfilosofi.

  • Helt klart, Carvalho vore en vettigare förstärkning sett till vilka mittfältare som redan finns i klubben.

 2. Sportiello ser klart intressant ut men inget i videon visar att han skulle vare bättre än Mignolet. Men om man ska vara ärlig så krävs det en etablerad målvakt och en hel del pengar om man ska hitta en bättre målvakt än dagens Mignolet. Det enda som Simon saknar i dagsläget är distributionen. Han är en riktigt bra shot stopper och har börjat dominera straffområdet på ett riktig bra sätt. Men om Sportiello vore nöjd med platsen som andramålvakt så skulle jag inte säga nej. Men just nu kan man inte vara något annat än nöjd med vår målvakt.

  • Han tog ju iaf 4-5 straffar i klippet! Skämt och sido, du har rätt. I premier league finns det bättre målvakter, Curtois, De Gea, Hart, Cech och förmodligen även Lloris, sen finns det väl en drös som ligger rätt lika, typ Forster, Begovic, Adrian, Krul, Szczesny och eventuellt någon mer. Ingen av dessa bortsett från möjligen Cech går att ersätta Mignolet med och både höja kvalitén samtidigt som man kan gå break even vid en försäljning av Mignolet.

   Som jag ser det så är det Cech eller Handanovic som gäller om vi går på rutin, eller så blir det yngre som Sportiello, Leno eller typ Ter Stegen om han tröttnar på bänken i Barca. Det blir i vilket fall svårt att komma billigt undan i de flesta fall om man vill ha en bättre förstamålvakt.

  • För två månader sen skulle jag gladeligen bytt Mignolet mot i princip vilken förstemålvakt som helst i de stora ligorna. Jag var aldrig imponerad av honom förra säsongen och första halvan av denna säsongen tyckte jag han var helt kass. Alla målvakter gör rejäla tavlor ibland, det hör ihop med positionens utsatthet, men Mignolet tog det till en annan nivå. Det var inte det att han släppte in ett par lätta skott, sånt händer också alla. Problemet var i princip allt som inte var avslut, inlägg, kommunikationen, spelet med fötterna och framförallt agerandet på långbollar. Karln lämnade ju för tusan knappt målområdet. Man såg tydligt hur detta stressade försvaret.
   Jag trodde inte dåligt självförtroende kunde vara svaret på alla dessa problem, utan att grundkompetensen var för dålig. Efter de senaste matcherna får jag erkänna att jag hade fel. Jag tycker att Mignolet har varit en av de stora anledningarna till lagets form och det känns som han fortfarande är på väg uppåt. Fixa spelet med fötterna och håll nivån för övrigt, så anser jag att vi har en målvakt värdig en toppklubb.
   Ter Stegen skulle nog vara ett bra köp för nästan alla klubbar annars är det nog bara Cech som jag tycker varit ett alternativ och det känns kortsiktigt nu när vi har en målvakt som fungerar bra.

  • Micke: Jag håller med om att han har spelat upp sig, men hans bedrövligt spel med fötterna är ett problem för ett ’possession’-lag som Liverpool. Det skulle vara intressant att se siffror på; 1) Hur många procent av Liverpools bolltapp som kommer från Mignolets fötter, 2) Hur många procent av dessa som var helt onödiga.

   Nu är det givna svaret typ ”spelet med fötterna är inte det viktigaste för en målvakt!”, vilket stämmer, men jag tror att Rodgers tycker det är alldeles för viktigt för att han ska fortsätta med Mignolet som etta nästa säsong. Åtminstone kommer nog en ’konkurrent’ köpas in, och då tror jag att den konkurrenten kommer att ta över förstaplatsen allt eftersom, förutsatt att denne är bättre med fötterna (väldigt troligt att han är!) och även duktig på att rädda bollar.

  • Håller med om att han är helt otroligt dålig på att ens få en ren träff på tillbakaspelen. Skulle statistik finnas tror jag vi haft en ”vinnare” även om vi inkluderat Championship och League one. Jag tycker absolut det är viktigt att en målvakt verkar bekväm med bollen vid fötterna, det sprider lugn i hela försvarsspelet. Med Liverpools spelsätt är detta än viktigare. Grejen med Mignolet är att senaste månaden har han varit bra eller väldigt bra på alla andra delar, även inläggsspel och dominera straffområdet. Rädda skott har han alltid hållit en hög klass på. Nu, med självförtroende, släpps det i princip inga returer heller. Väldigt imponerande.
   Jag hoppas att med ytterligare lite lugn så sprids inte bollarna lika mycket, det måste ändå vara den enklaste biten att förbättra.
   Detta, tillsammans med att jag hatar osäkerheten som blir innan man vet om en ny målvakt fungerar (hade jag bestämt hade Reina varit kvar) gör att det just nu finns väldigt få tänkbara målvakter jag hade sett som ”säkra köp”.

Kommentarer är stängda.