Liverpool och andra storklubbar har siktet inställt på argentinsk VM-mittfältare.

De portugisiska storklubbarna med Benfica och Porto i spetsen har en lång historik av att värva sydamerikanska talanger och utveckla de till storspelare. Nu har Benfica lyckats igen.

Förra sommaren betalade Benfica nämlingen endast €12m när Enzo Fernandez köptes loss från River Plate – och mittfältaren har verkligen gjort braksuccé såväl i liga- som CL-spelet. I stort sett alla som har sett 21-åringen spela under säsongen är övertygade om att han är en spelare för de allra största klubbarna.

Den centrala mittfältaren är riktigt bra både med och utan boll. Det i kombination med åldern har naturligtvis väckt ett stort intresse hos Europas allra största klubbar.

Enligt den portugisiska tidningen Record är Liverpool, Manchester City och Manchester United intresserade av Fernandez. Benfica uppges ha en realistisk inställing gentemot sina möjligheter att behålla Fernandez och förbereder sig inför att sälja nästa sommar.

Fernandez har en klausul på €120m i sitt kontrakt med Benfica. För att få loss honom redan i januaris transferfönster krävs att köparen betalar hela klausulen, men Benfica kommer förmodligen inte ha lika tuffa krav för att sälja nästa sommar.

* * *

Kommentar: Liverpool är i behov av 3(!) nya mittfältare och Enzo är naturligtvis ett hett spår för alla storklubbar som behöver spelare på den positionen. Kanske är argentinaren ett superlyxigt backup-alternativ om man misslyckas med att landa Jude Bellingham, som ju på goda grunder är den mittfältaren som Liverpool – och många andra – helst av allt vill ha. Samtidigt ska man komma ihåg att LFC behöver flertalet nya mittfältare och om de nya ägarna sätter på sig spenderarbyxorna kanske man har råd med både Bellingham och Fernandez, även om det verkar orealistiskt just nu.