Ings missar resten av säsongen på grund av en knäskada.

Liverpool har fått sin andra allvarliga knäskada inom loppet av bara några dagar. Först gick Joe Gomez knä sönder och igår gick Danny Ings knä sönder på Melwood. The Liverpool Echo skriver att Ings, precis som Gomez, kommer att behöva genomgå en operation och missar de kommande 6-9 månaderna.

Det är förstås en tung smäll för både spelaren och laget. Ings var en av fåtalet spelare som kom undan med hedern i behåll under Brendan Rodgers sista veckor i klubben. Han har gjort 3 mål på 5 starter den här säsongen, vilket trots allt måste betraktas som ett bra facit.

Ings var som bekant även uttagen i Englands senaste A-landslagstrupp. Det var första gången för 23-åringen, som uppenbarligen är gillad av Roy Hodgson. Landslagsuttagningen kan även innebära att Liverpool får betala mer för Ings. Summan som LFC ska betala till Burnley är ännu inte fastställd, men landslagsuttagningen kommer troligtvis att vara en faktor som väger in när tribunalen sätter övergångssumman.

Samtidigt är fakta att hälften av de engelska spelarna som spelade i den senaste PL-omgången hade A-landslagsmeriter. Det är så pass få engelska spelare i PL att av de som får regelbunden speltid i ligan utgör A-landslagstruppen en tredjedel av det totala antalet spelare i kategorin. Detta är givetvis information som Liverpool kommer att mata tribunalen med när man försöker göra Ings övergångssumma så låg som bara möjligt.

5 kommentarer
 1. Känns nästan som att vi fått en förvannelse över oss.. Hur många skador kan man få i en trupp egentligen? Brukar inte vara vara otur. Har vi tränat helt fel fram till nu?
  Klopp in är så klart mer positivt än vad skadorna är negativa, men inte ens tysken kan ju trolla med knäna när det gäller att formera ett starkt lag. Särskilt inte när det är tveksamt om laget ens är starkt när alla spelare är friska. Dessutom återstår en radda viktiga bortamatcher inom den närmaste månaden.. Och jag såg att tre fjärdedelar av fansen i en omröstning trodde att vi skulle sluta top fyra nu när Klopp anlänt. Jag tror på framgång med Klopp, men först när han fått börja sätta sin prägel på laget. Jag tror inte att han om ett par månader kommer prata så överlyckligt om den trupp han ärvde från Rodgers, som han nu gör. Men som sagt, ge Klopp ett par år, så ser vi nog det där omsjungna ljuset i stormen igen.

 2. Nu är ju risken att Ings inte får visa upp sig Jürgen och att Benteke o Sturrige blir ennu mer givena

  • Om Benteke och Sturridge presterar så pass bra att dom är givna så klagar inte jag iaf även om jag verkligen gillar det Ings visat upp såhär långt. Sen har ju Klopp sett video på Ings så om han sett något han gillar så har han nog ingen större brosska med att visa upp sig. Han är fortfarande ung och kommer nog inte slängas åt sidan i första taget, speciellt inte av Klopp som värderar unga spelare högt.

   Sen skulle jag gissa att Klopp ser mycket av det han vill ha från spelarnas attityd i Ings.

 3. Fy för dessa skador. Tungt för dessa två spelare och tungt för klubben, speciellt på backplatserna. Undrar om det blir till att värva i januari då?

  • Jag tyckte jag såg både Lovren och Kolo träna med laget i videon Liverpool släppte från träningen. Jag såg definitivt Kolo och Lovren tyckte jag man såg i förbifarten och när han strechade med Can, man såg bara bakhuvudet men det såg väldigt mycket ut som han.
   Så det är bara Gomez som är skadad i backlinjen för tillfället. Sen är väl Flanno knappast i toppform men har ju spelat en del träningsmatcher så man har väl en back-up på högersidan och sen FIFA-kungen José på andra sidan. Med andra ord måste Clyne och Moreno hålla sig friska, iaf tills Flanno är tillbaks för fullt.

Kommentarer är stängda.