[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Senaste uppdateringen i röd text.

* * *

Rodgers vill fortfarande signa en mittback. Han är alltjämt intresserad av Papadopoulos, men LFC och Schalke är fortfarande en bit ifrån varandra i förhandlingarna, trots rapporter om det motsatta (The Liverpool Echo).

Liverpool och Benfica är överens om övergångsvillkoren för Melgarejo. Om paraguayen får arbetstillstånd kommer han att ansluta på ettårslån, som även ger Liverpool köpoption för omkring £7 miljoner (The Liverpool Echo).

I veckan förväntas Jay Spearing ta ett beslut om sin potentiella flytt till Blackburn för £1,75 miljon. Bolton är också intresserade, men kan inte matcha budet. Spearing skulle helst flytta till en PL-klubb (The Liverpool Echo).

* * *

Cardiff vill låna Spurs mittback Steven Caulker. Liverpool är också intresserade av honom (The Guardian).

* * *

Liverpool har återupplivat sitt intresse för Papadopoulos och är beredda att signa greken om han passerar en grundlig läkarundersökning. Skrtel kan komma att lånas ut; när Napoli visade intresse för att köpa loss honom tidigare under sommaren var de inte beredda att betala hela hans nuvarande lön, men det kan bli aktuellt med ett lån där den italienska klubben betalar en låneavgift (The Mirror).

Rodgers överväger Rondon som ett alternativ till Soldado (The Daily Mail).

* * *

Pålitliga Chris Bascombe på The Telegraph skriver:

Liverpool, meanwhile, have agreed a loan deal for Benfica left back Lorenzo Melgarejo but will require a work permit if they are to proceed with signing of the Paraguay international.

* * *

Liverpool är helt säkra på att klausulen i Suarez kontrakt inte innebär att man måste sälja uruguayanen för en fastställd summa. En källa inom Liverpool sa: ”We’ve all examined the clause in detail. All it obliges is good faith negotiations about Luis’s future. There is absolutely no obligation to sell and that is very clear” (The Guardian).

* * *

Liverpool har återupplivat sitt intresse för Kyriakos Papadopoulos. Greken beskrivs som Rodgers ”number one priority” och man vill helt enkelt väldigt gärna signa honom (The Mirror).

Rodgers vill helst låna Papadopoulos med villkoret att Schalke blir garanterad en summa på omkring £12 miljoner om mittbacken blir kvitt sina skadebekymmer. Schalke skulle föredra att få pengar direkt, men inser att de kanske måste kompromissa, med tanke på att Papadopoulos inte har spelat sedan i november förra året. Till skillnad från rapporter i Grekland är dock inte klubbarna överens om övergångsvillkoren (The Mirror).

Martin Skrtel är aktuell för Napoli, men Liverpool insisterar på att man överhuvudtaget inte kommer att överväga en temporär övergång och att man endast kommer att låta slovaken lämna om man har gjort klart med en ersättare först. Om LFC lyckas rekrytera Papadopoulos kommer man att lyssna på bud på omkring £10 miljoner för Skrtel (The Mirror).

* * *

Efter samtal med Liverpool accepterar Luis Suarez att klausulen i hans kontrakt inte betyder att de måste sälja för £40 miljoner. Advokater har analyserat kontraktet och delar Liverpools tolkning av klausulen. LFC avser att behålla Suarez såvida inga budar omkring £55 miljoner (The Mirror).

* * *

Dani Pacheco är nära att lånas ut till Alcorcon (Marca).

Liverpool och Borussia Dortmund är intresserade av Salomon Rondon. Rubin Kazan kommer inte att släppa Rondon för mindre än de nästan €10 miljonerna som han köptes från Malaga för i förra sommarens transferfönster. Dortmund betraktar honom som en ersättare till Lewandowski, men polacken ser ut att bli kvar i klubben, medan Liverpool kommer att framföra ett formellt bud om man säljer Suarez (Marca).