Skadedrabbade mittfältare saknas saknas i truppen.

Nu har Liverpool namngett sin trupp till gruppspelet av Champions League. Det mest överraskande är att varken Naby Keita eller Alex Oxlade-Chamberlain finns med. Gruppspeleet pågår till början av november och deras frånvaro är naturligtvis en indikation på att de inte kommer att bli spelklara innan dess.

A-listan får bestå av maximalt 25 spelare. 8 måste vara ”homegrown” inom samma fotbolslförbund varav 4 ska komma från den egna klubbens akademi. Definitionen är att spelaren har varit i klubben under minst 3 års tid mellan 15 och 21 års ålder oavsett nationalitet.

Eftersom Liverpool bara har 3 spelare som räknas som egna produkter består A-listan av 24 spelare istället för 25.

B-listan består av U21-spelare som har tillhört klubben i minst 2 år. Det spelarantalet är obegränsat och kan ändras dagen innan match. Det innebär att talanger kan spela CL utan att finnas med på A-listan. Två exempel är Curtis Jones och Harvey Elliott, som inte behöver vara med i A-listan, eftersom de kan inkluderas i B-listan. Stefan Bajcetic är däremot inte kvalificerad för B-listan, eftersom han skrev på för Liverpool så sent som i februari 2021, detsamma gäller Calvin Ramsay och Fabio Carvalho. Trion kommer dock att kunna delta i gruppspelet eftersom de finns med på A-listan.

Bland de mindre etablerade namnen som fått plats på A-listan märks framförallt Phillips, Ramsay och Bajcetic.

* * *

A-listan består av:

Målvakter: Alisson, Kelleher, Adrian

Backar: van Dijk, Gomez, Konaté, Matip, Phillips, Alexander-Arnold, Robertson, Tsimikas, Ramsay

Mittfältare: Fabinho, Thiago, Henderson, Milner, Arthur, Bajcetic

Anfallare: Salah, Firmino, Jota, Diaz, Nunez, Carvalho