För några år sedan hade vi ett segment på sidan som kallades ”Jespers 5 snabba”. Nu testar vi ett liknande tema, men som får heta ”Pelles 3+3”. Det publiceras på söndagar och synar veckan som varit; 3 nyheter/händelser/observationer lyfts fram, likaså 3 spelare som levererat starka insatser.

* * *

3 observationer från veckan:

1. Merseysidederby. Liverpool behövde verkligen ta 3 poäng, men med en fortsatt besvärlig skadesituation på mittfältet mäktade man inte med att ta tag i taktpinnen på Goodison. Såväl Liverpool som Everton hade tillräckligt många målchanser för att vinna matchen, men en kombination av otur, skickligt målvaktsspel och lite för svaga avslut gjorde att tillställingen blev mållös.

2. Derby della Madonnina. De regerande mästarna AC Milan lyckades vinna derbyt mot Inter med 3-2 efter mycket underhållande 90 minuter. Det kan visa sig bli en ofantligt viktig seger i slutet av säsongen, då båda klubbarna är heta titelkandidater.

3. Old Firm. Celtic fullständigt krossade Glasgow Rangers med 4-0 i Skottlands största match, som spelades samtidigt som Merseysidederbyt. Det innebär att Celtic har vunnit alla 6 ligamatcher hittills och har därmed skaffat sig ett försprång i titelracet.

* * *

3 spelare som förtjänar att lyftas för sina prestationer under veckan:

1. Rafael Leão. Var bäst av alla i Serie A förra säsongen och har fortsatt på samma vis den här säsongen. Fullständigt lysande i segermatchen mot Inter, vars backar inte ens var nära att hänga med Leãos makalösa acceleration i löpsteget.

2. Erling Håland. Norrmannen fullkomligen stormar fram i Premier League. Han dunkar in mål efter mål och har verkligen tystat de tvivlare som menade att han inte skulle passa in i Manchester Citys spel.

3. Conor Bradley. 19-åringens succé för League One-klubben Bolton Wanderers fortsätter. På lördagen gjorde Bradley 1 mål och 1 assist när Bolton vände och vann underläge till 3-1-seger mot Charlton Athletic. Det blir spännande att se hans fortsatta utveckling under säsongen.