Liverpool och Everton spelade 0-0 efter en händelserik match.

* * *

Matchfakta:

Everton – Liverpool 0-0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Stod för en fantastisk räddning och gjorde en allmänt stark insats. Klev fram när laget behövde honom som mest.

Trent(59) – Mängder av felpassningar ovärdiga en spelare med hans skicklighet. Fokuserade mycket på att hålla Gordon i schack. Ingen bra insats men lagets chanser att vinna hade nog ökat om han stannat på planen.

Gomez – Märkligt agerande i samband med Davies stolpträff, annars en helt okej insats. Dock tveksamt om han får fortsätta när Matip är redo att starta igen.

van Dijk – Flera viktiga täckningar och vunna luftdueller. Kunde ha blivit utvisad för sin stämpling på Onana.

Tsimikas(59) – Inledde svagt, men spelade upp sig och var en av lagets bästa spelare, även om konkurrensen inte var stenhård idag.

Fabinho – Skyddade backlinjen i en svängig match. Kan bättre i passningsspelet.

Elliott(80) – Stod för flera riktigt dåliga bolltapp första 10 och hade allmänt svårt att hävda sig idag.

Carvalho(46) – Fick chansen från start, men blev uppäten av Evertons mer rutinerade mittfältare. Inte redo för den här uppgiften än, åtminstone inte i denna mittfältsbalans. Utgick tyvärr skadad.

Diaz – Slog bort flera till synes enkla passningar, det var ett stort minus. Tog sig samman i andra halvlek och gjorde nästan mål med en fin individuell prestation.

Nunez(80) – Osynlig nästan hela matchen, men blev nästan matchvinnare med en fin aktion. Såg nästan för lugn ut ibland, måste givetvis hitta en balans mellan lugn och aggressivitet. Kan ha förståelse för att han var lite försiktig i comebacken efter avstängningen.

Salah – Vaknade till liv efter 85 minuter, det hade varit fördelaktigt om han gjorde det tidigare. Tog för få löpningar utan boll.

Inhoppare:
Firmino(46) – Gav mittfältet ett litet lyft, åtminstone första 10-15 minutrarna i andra. Kommer förmodligen få mer speltid på mittfältet med tanke på utbudet där.

Milner(59) – Hängde inte alls med på högerbacken, kändes som en stor otjänst av Klopp att byta in honom mot snabbe Gordon. Gick upp på mittfältet när Matip kom in i 80:e och var betydligt bättre där.

Robertson(59) – Kom in med energi och anfallslusta. Definitivt ett lyckat inhopp.

Jota(80) – Tillförde speed och enerig, som annars saknades framåt. En stor tillgång att ha honom tillbaka.

Matip(80) – Kändes nästan som att han kom in för att få bort Milner från högerbacken. Såg lite ringrostig ut efter skadefrånvaron.

1 kommentar
  1. Nu är det läge att steppa upp för grabbarna. Det är för många som tycks gå in på planen och tro att man bara behöver ge åttio procent, och det håller inte..sex matcher spelade hittills och det är väl egentligen bara Diaz, Elliot och Becker som kommer undan med godkänt hittills, möjligen Firmino om man undantar de matcher när han varit helt osynlig. Det behöver vara fler som levererar om det ens ska räcka till en plats bland dom sex bästa i ligan.

Kommentarer är stängda.