Det blir knappast mängder av nyförvärv i januari – men räkna med att Liverpool inte sitter helt stilla i båten.

Imorgon öppnar januaris transferfönster. Spekulationerna kring Liverpool är som vanligt många, men av allt att döma är Jürgen Klopps avsikt att ge de nuvarande spelarna chanser resten av säsongen för att kunna bedöma de innan sommarfönstret. Det är därmed osannolikt att vi får se stor spelaromsättning i januari, vilket ju även vanligtvis är fallet, med tanke på det ofta väldigt begränsade marknadsutbudet. I detta inlägg går lagdel för lagdel igenom, med inslag av personligt tyckande.

Had

Målvakter: En lagdel där många skriker efter förstärkning, trots att Mignolet är på väg att förlänga sitt kontrakt och att Klopp verkar gilla honom. Mignolet har gjort misstag som sticker lite i ögonen på fans, samtidigt som Bogdan inte heller har lyckats varit felfri trots ytterst begränsad speltid. Min uppfattning är att en världsklassmålvakt gärna får ansluta, men att en sådan blir omöjlig att värva i detta fönster. Jag noterar att Handanović inte har förlängt sitt kontrakt med Inter; han förväntas förvisso förlänga, men där bör Liverpool göra ett försök. Den 31-årige slovenen håller en väldigt hög nivå och är klart bättre än Mignolet, och vore därmed värd att lägga pengar på. Om Liverpool går bet på Handanović hoppas jag att man inte försöker värva en målvakt i januari.

byram

Backar: En lagdel där Klopp säkerligen kommer att vidta åtgärder i sommar, men kanske inte redan nu. Mycket tyder på att Lovren och Sakho kommer att göra ett bra jobb i Skrtels skadefrånvaro, medan Touré backar upp. Min gissning är att Matip ansluter på free transfer nästa sommar, och att Klopp inte värvar en mittback redan nu, men om Subotić är tillgänglig bör Klopp förstås agera. Jag gillar inte att Clyne och Moreno i princip spelas varenda match, det kan straffa sig i längden. Flanagan är på väg tillbaka, men det kommer nog dröja innan han kommer i form. FC Kölns pålitliga vänsterback Hector borde vara ett intressant namn för Liverpool, men det beror på om Klopp har för avsikt att ge Smith chanser. Leeds 22-åring Byram bör också vara intressant för LFC. Den sistnämndes kontrakt går ut efter säsongen och ingenting tyder på att en förlängning är på gång. Byram skulle kunna vara tillgänglig för en schysst summa; en ung engelsk spelare som LFC kan snappa upp utan att ta någon egentlig risk. Vinstpotentialen med att värva Byram är däremot stor. Han är snabb, har bra spelsinne och slår bra inlägg.

* * *

grujic

Mittfältare: Jag gillar Liverpools nuvarande mittfältsalternativ, särskilt om man har i åtanke att Marković kommer att återvända efter säsongen. Grujić får gärna skriva på, han är en stor talang och skulle kunna bli en drivande kraft på mittfältet. Om köpet av Grujić av någon orsak inte blir av hoppas jag att Liverpool säkrar Leeds 18-åring Cook, som påminner lite om en ung Scholes. I sommarfönstret, när marknaden är bättre, hoppas jag att Liverpool spenderar en stor summa på antingen Tielemans eller Gündoğan för att höja mittfältet ytterligare en dimension.

* * *

dembele

Anfallare: Sturridge, Benteke, Origi och Ings. Egentligen har Liverpool fyra bra anfallare. Problemet är att skadorna aldrig verkar vilja ta slut. En spelare som jag har följt i reservlags- och numera i A-lagssammanhang är Fulhams numera 19-årige anfallare Dembélé, vars kontrakt går ut efter säsongen. Det kommer inte dröja länga förrän han klassas som ”home grown” och det vore värt att chansa, särskilt med tanke på den lilla övergångssumman. Dembélé har gjort 9 mål på 22 ligamatcher den här säsongen. Han påminner lite om Manchester Uniteds Martial, men vore uppenbarligen extremt mycket billigare. Liverpool är som sagt redan skadedrabbade och förutom ligaspelet har man flera cuper att tänka på – en till anfallare vore välbehövlig. En snabb och målfarlig spelare som Dembélé skulle kunna göra nytta.

3 kommentarer
  1. Så du menar att Sirigu inte skulle vara bättre än Mignolet?

    • Han nämner aldrig Sirigu i något tillfälle utan att han endast skulle vilja se Handanovic OM det skulle värvas in en målvakt.

  2. Någon som har koll på Timo Horn och om det skulle vara ett bra och rimligt alternativ nu i januari eller till sommaren?

Kommentarer är stängda.