Liverpool kickar i gång det nya året med att möta West Ham i Premier League.

13.45
Viasat Fotboll/Viaplay

Med två segrar i följd har LFC passerat morgondagens motstånd i tabellen. Hälften av ligans 38 omgångar är spelade och det skiljer en poäng mellan lagen. Liverpool parkerar på sjunde plats och West Ham ligger en placering efter. Lagen skuggar europaplatserna och om någon lyckas knipa tre poäng kan man klättra till femteplatsen som ger spel i Europa League, förutsatt att övriga resultat går i rätt väg.

West Ham har inte förlorat på hela sex omgångar. Londonlaget kryssade fem målsnåla matcher i rad innan måndagens triumf hemma mot Southampton. Man har under säsongen spelat bra mot ligans storlag. Förutom att förnedra LFC på Anfield i augusti har the Hammers även segrat mot Manchester City, Arsenal och Chelsea. Mötet mellan lagen på Anfield slutade 0-3 och målskyttarna hette Lanzini, Noble och Sakho. I morgon har West Ham chansen att vinna båda mötena med LFC under samma säsong för första gången sedan 1963/64. Winston Ried och Victor Moses ser ut att missa matchen medan Dimitri Payet förväntas vara tillgänglig igen efter skada.

Jordan Henderson utgick efter en timme i onsdagens match. Kaptenen hade smärtor i foten och det är ännu oklart om mittfältaren kommer till spel i morgon. Även Joe Allen är tveksam på grund av sjukdom men Daniel Sturridge är möjligtvis tillgänglig. I övrigt finns inte några nyheter på skadefronten att rapportera om. Skadelistan är lång och förhoppningsvis håller sig spelarna friska då även januari kommer vara intensivt för laget med många fajter.

På presskonferensen innan match sade Klopp att han är belåten att hans lag kämpat sig till sex poäng på de två senaste matcherna. Tysken påpekade att det är väldigt viktigt att ha förmågan att plocka poäng när man har en dålig dag och inte vara beroende av att allt ska flyta på felfritt. Självklart vill den meriterade coachen se att laget spelar bra och att man vinner med större marginal, men menar att det är omöjligt att inte ha dåliga dagar. Klopp ville inte göra några uttalanden om hur han tror att West Ham kommer att spela eller hur matchbilden kommer se ut. Säkert är dock att det kommer krävas en bra laginsats för att få med sig samtliga poäng från huvudstaden.