Sunderland bara förlorar och förlorar. Det är visserligen helt enligt planerna om de ska få möjlighet att genomföra en ny ”great escape”. Det har nästan blivit lite tradition av Sunderlands förmåga att fixa nytt PL-kontrakt i ett väldigt sent skede av säsongen – men den här gången tror jag att de åker ur. Klubben har noll kontinuitet. Det finns ingen röd tråd. Både managers och spelare kommer och går precis hela tiden.

Jag blev inte imponerad av något av lagen i kvällens match. Sunderland kämpar som vanligt för glatta livet, men det saknar kunnande och konsekvens i både försvars- och anfallsspelet. Varken Borini eller Coates har särskilt mycket att komma med, och det känns skönt att Liverpool inte längre äger någon av dessa. Borini är en (mycket) sämre variant av Kuyt och Coates är både för trög och för snäll.

Liverpool, å sin sida, agerade nästan som att man var distraherade av någonting. Det var väldigt många tekniska misstag. Urusla mottagningar, touchar och felpassningar från mängder av bortaspelare. Det går att förvänta sig bättre. Spelarna kan så mycket bättre. Som tur var mötte man ett uselt motstånd och kunde därmed ’komma undan’ med den usla egna insatsen.

Glädjande var att fyrbackslinjen bestående av Clyne, Lovren, Sakho och Moreno ser ut att fungera. Det är ju mer eller mindre ett måste att ha en fungerande backlinje för att kunna vinna matcher på PL-nivå. Det gäller särskilt Liverpool, som sällan gör mer än ett mål i matcherna. Två raka 1-0-segrar ger fin CL-vittring i tabellen, men spelmässigt har det inte varit några höjdarinsatser.

Det är förstås också glädjande att Benteke fortsätter att vara matchvinnare – trots att han även fortsätter att sumpa fantastiska målchanser som skulle ha inneburit spiken i kistan. Det är egentligen obegripligt att en så vass anfallare, som bevisligen vet hur man gör mål, missar så fina målchanser, men så länge missarna inte påverkar matchutgången är det ingenting som jag orkar älta alltför mycket. Benteke var de viktiga målens man i Aston Villa och kanske är han på väg att bli det i Liverpool också? Eller kommer Benteke att förpassas till bänken när Origi och/eller Sturridge kommer tillbaka? Vad tror ni?

Nästa match spelas redan på lördag mot West Ham. Då måste Liverpool höja sig avsevärt för att ta sin tredje raka seger. Det är aldrig lätt att vinna på Upton Park, och West Ham är ovanligt bra den här säsongen. Precis som exempelvis Crystal Palace har de vittring på CL-platserna, vilket förstås vore en dröm för deras del. West Ham gjorde ett klokt val när de rekryterade Slaven Bilić och spelare som exempelvis Payet och Lanzini. ”The Hammers” får aldrig ta del av marknadens mest attraktiva spelare, men de har lyckats pricka in många nyförvärv rätt de senaste 2-3 åren. De har utvecklats till ett spännande lagbygge som onekligen blir en utmaning för Liverpool.

2 kommentarer
  1. Gällande Benteke så känns det som det blir bänk när alla är friska. Han har avgjort 2 matcher nu men varit totalt horribel i spelet enligt mig.
    Så synd Firminos skott i stolpen inte gick in, kunde varit en vändpunkt tror (hoppas) jag.

  2. Jag tycker att spelet mot Leicester va faktiskt bra från Liverpools sida i sin helhet. Man pressade bra, försvarade sig bra, hade bra rörelse offensivt. Det enda som man kan klaga på från den matchen va sista bollen. Det sista lilla som inte riktigt fungerade fullt ut. Faktum va att Liverpool fick Leicester att se ut som det gänget från förra säsongen som inte hotade någon avsevärt mycket. Vardy och Mahrez stängdes ner totalt och Liverpool dominerade matchen och mittfältsspelet. Det Leicester gjorde bra och det dom gjort bra hela säsongen va att försvara sig och hålla linjerna på ett väldigt imponerande sätt.
    Det dom inte fick lov att göra, vilket dom gjort hela säsongen och som har vunnit dom matcher, va att kontra till sig mål med snabba spelvändningar. Liverpool stängde ner dom helt. Och det i mina ögon gör att det va en riktigt välspelad match från Liverpools sida. Sen tror jag att det hade blivit fler mål om Origi hade varit kvar på plan.

    Och Benteke ska jag faktiskt inte klaga på, allt för mycket. Han måste fortfarande förbättra sitt spel utan boll om han vill behålla sin plats i laget men han är något vi supportrar klagat på att vi inte har haft. En center forward som vinner oss matcher. Det behöver inte vara snyggt eller han behöver inte vara briljant matchen igenom. Han behöver bara vara där när laget som mest behöver det. Och det är exakt vad Benteka har varit dom senaste matcherna. Han har varit exakt det som Liverpool suktat efter sen Suarez försvann, en matchvinnare. Och om han fortsätter vinna matcher för Liverpool så är han värd sina pengar.

Kommentarer är stängda.