. . .

Snart börjar FIFA Confederations Cup.

Det ska som vanligt bli såväl roligt som intressant att följa turneringen.

Liverpool representeras av Luis Suarez, Sebastian Coates samt Pepe Reina.

Conf

Turneringen består av följande lag:

Grupp A:
Brasilien
Japan
Mexiko
Italien

Grupp B:
Spanien
Uruguay
Tahiti
Nigeria

* * *

Totaal Liverpool brukar som bekant fokusera på intressanta spelare – förhoppningsvis spelare som inte alla redan har superkoll på.

Här är några av de spelarna som jag ser fram emot att se i turneringen:

Ahmed Musa, yttermittfältare/anfallare, Nigeria
Kommentar: Musa har länge varit en väldigt intressant spelare. Det faktum att 20-åringen dessutom började producera många mål när CSKA Moskva placerade honom som anfallare under andra halvan av det ryska ligaspelet gör honom ännu mer intressant. Det ska bli spännande att se hur Nigerias förbundskapten Stephen Keshi kommer att använda Musa här.

Guillermo Ochoa, målvakt, Mexiko
Kommentar: Den 27-årige Ochoa har gjort stor succé i Ligue 1-klubben Ajaccio och har redan spelat 52 A-landskamper. Det ska bli intressant att se om han kan följa upp sin fina form i klubblaget. Han är dock inte helt given förstamålvakt i landslaget.

Hector Herrera, mittfältare, Mexiko
Kommentar: 23-åringen gjorde en utmärkt insats i förra sommarens OS. En väldigt löpstark och smart mittfältare, som av allt att döma kommer att spela i Porto nästa säsong. Ytterligare en smart värvning av den portugisiska storklubben.

Paulinho, mittfältare, Brasilien
Kommentar: Med sina 24 år är han inte längre någon ung talang, men han är fortfarande en spelare under utveckling. Han är en intressant typ, då han är en brasiliansk ”box-to-box”-mittfältare och ovanligt allround. Vem vet, han kanske finns någonstans på Liverpools lista om man misslyckas med att signa Mkhitaryan?

Bernard, mittfältare, Brasilien
Kommentar: Läs tidigare ”scouting report” HÄR.