. . .

Officiellt bekräftade övergångar:

– Dejan Lovren från Lyon till Southampton.

* * *

Aspas

Senaste om Iago Aspas:

Det har som bekant varit strul kring Iago Aspas övergång till Liverpool. Strulet handlar om oenighet kring vilka personer som verkligen representerar spelaren – och således ska ha en del slantar i samband med övergången – vilket har gjort att det spanska fotbollsförbundet inte har fört över spelarregistreringen än.

Allt ska naturligtvis gå rätt till. Det är förmodligen bara en tidsfråga innan allt är på sin plats, skulle jag tro.

* * *

Liverpool är inte oroade över de rapporter som gör gällande att Aspas övergång håller på att stoppas av spanska myndigheter. Liverpool beskriver sin roll i övergången som ”perfectly relaxed” och anser att problemen som finns ska lösas av spelarens representanter. Problemen i sig har alltså ingenting med Liverpool att göra (The Daily Mail).

Aspas är klar för Liverpool, trots att rykten har gjort gällande att hans flytt har blivit ”blockad” av spanska fotbollsförbundet. Liverpool har dock bekräftat att man är överens med Celta Vigo och nu väntar man bara på att alla papper ska bli klara (The Telegraph).

* * *

Aspas har snackat om sin övergång till Liverpool: “Liverpool are one of the biggest clubs in the world and I am going there to take an important step in my career, not to be a replacement for anyone,” he said, as the Reds confirmed the deal,” sa spanjoren enligt The Mirror.

“I think it is time for me to take the next step in my career and Liverpool can help me do that. I have confidence in my ability to move forward and to grow as a player.

“I described the move as emotional for me because it is such a big club and it means I’ve reached another level. But I am calm because I feel I am ready. I want to show that I am capable of playing at the level of this huge club.

“I am excited to be going to England – I want to play in the Premier League. And I hope I will be helped to settle there by all the Spanish speakers at the club… including Luis Suarez.”

* * *

Senaste om Henrikh Mkhitaryan:

Liverpool håller på att intensifiera sitt intresse för Henrikh Mkhitaryan. Man förbereder sig på att visa konkret intresse för 24-åringen, vars namn står högst upp på Brendan Rodgers nuvarande önskelista. Det har spekulerats i att Liverpool måste sälja Luis Suarez för att kunna finansiera ett köp av armeniern, men så är inte fallet – man har råd med honom oavsett (The Guardian).

Liverpool är optimistiska till sina möjligheter att lyckas signa Henrikh Mkhitaryan, som värderas till £22 miljoner. Den målfarliga armeniern är Brendan Rodgers ”prime target”, då han vill att laget ska producera fler mål. Shakhtars VD Sergey Palkin sa nyligen att Liverpool inte har kontaktat den ukrainska klubben rörande Mkhitaryan, men man har visat intresse och är hoppfulla om att värva honom (The Guardian).

Carrolls motvilja att acceptera en permanent flytt till West Ham har påverkat Liverpools transferplaner, men oavsett vad som händer med honom och Luis Suarez, så fortsätter Liverpool sitt försök att signa Mkhitrayan (The Guardian).

* * *

Senaste om Alberto, Ilori och Papadopoulos:

Liverpool förväntar sig att värva Luis Alberto samt Tiago Ilori. Däremot har chanserna att värva Kyriakos Papadopoulos sjunkit, vilket beror på mittbackens skadebekymmer. Papadopoulos var ett hett namn för Rodgers, men kombinationen av en allvarlig knäskada och en prislapp på en bra bit över £12 miljoner har fått LFC att kolla på andra alternativ (The Telegraph).

Liverpool hoppas göra stora framsteg rörande Luis Alberto och Tiago Ilori under nästa vecka. Liverpool tros redan ha förhandlat fram en deal med Sevilla om att ta Alberto till Anfield. LFC och Sporting är ännu inte överens om övergångssumman för Ilori, men spelaren vill till Merseyside och förväntas pusha för en flytt (The Daily Mail).

Liverpool närmar sig en värvning av Henrikh Mkhitaryan. Däremot är man beredda att kolla på alternativ till Kyriakos Papadopoulos, då man helt enkelt vägrar betala de £19 miljonerna som Schalke kräver för greken (The Daily Mail).

* * *

Senaste om Shelvey, Downing, Carroll, Reina mfl:

Jonjo Shelvey skulle tillåtas att lämnas för omkring £5 miljoner. Norwich är intresserade (The Telegraph).

Liverpool är beredda att lyssna på bud på Stewart Downing (The Telegraph).

Liverpool vill att Andy Carrolls permanenta övergång till West Ham ska bli klar så fort som möjligt (The Telegraph).

Andy Carroll är nära att göra helt klart med West Ham. Han har ännu inte genomgått läkarundersökningen, men han vill genomföra flytten (The Daily Mail).

Barcelona förväntas signa Pepe Reina så fort Monaco formaliserar sitt intresse för Victor Valdes (The Daily Mail).

Milan överväger Julio Cesar, som inte vill stanna i QPR (The Daily Mail).