. . .

Officiellt bekräftade övergångar:

– André Schürrle från Bayer Leverkusen till Chelsea.
– Son Heung-Min från Hamburg till Bayer Leverkusen.

– Jores Okore från Nordsjælland till Aston Villa.
– Leandro Bacuna från Groningen till Aston Villa.

– Manuel Iturra från Malaga till Granada.
– Joaquin Sanchez från Malaga till Fiorentina.
– Marcos Senna från Villarreal till New York Cosmos.

– Fernando från Gremio till Shakhtar.
– Wellington Nem från Fluminense till Shakhtar.

– Filip Djuricic från Heerenveen till Benfica.

* * *

Real Madrid och Borussia Dortmund kom nyligen överens om en prislapp på 30 miljoner euro för Robert Lewandowski, men polacken tackade nej till en flytt (Sky Italy).

* * *

Liverpool förväntas göra klart med Tiago Ilori och Luis Alberto under de närmaste veckorna. Samtidigt inväntar man bud på spelare som Luis Suarez, Pepe Reina samt Martin Skrtel, som samtliga kan komma att säljas i sommar (The Telegraph).

Barcelona har definitivt valt att inte utnyttja sin köpoption på Luis Alberto. Nu är Liverpool i pole position i racet om Albertos signatur, även om man inte är villiga att betala de £7,7 miljonerna som Sevilla kräver för mittfältaren. Sunderland är också intresserade av Alberto, men Liverpool känner sig säkra på att lyckas ro hem honom (The Liverpool Daily Post).

Liverpool vill signa Alberto. Barcelona har valt att inte utnyttja köpklausulen (The Liverpool Echo).

* * *

Mignolet3

Både Liverpool och Arsenal har hört sig för till Sunderland rörande Simon Mignolet. Sunderland har informerat intressenterna om att det kommer att krävas åtminstone £9 miljoner för att de ska släppa som belgiska målvaktsetta. Arsenal vill ha Mignolet som etta nästa säsong, medan Liverpool förbereder sig för att tappa Pepe Reina, men Brendan Rodgers skulle behöva övertala Mignolet om att flytta till en klubb utan Europa-spel (The Independent).

Liverpool är intresserade av Mignolet. Sunderland vill ha åtminstone £9 miljoner för 25-åringen, som har ungefär två år kvar på sitt kontrakt med klubben (Skysports.com).