Mycket tyder på att Benitez kommer att försöka värva en ny högerback i sommar. Frågan är bara vem som kommer att införskaffas.

Glen Johnson är det mest uppenbara alternativet. Han är ung, men ändå erfaren. Dessutom behöver Liverpool fler engelska spelare. Det otvivelaktigen största problemet med honom är att många andra klubbar, som har större plånböcker än Liverpool, också är intresserade av hans tjänster.

Aleksandr Anyukov är ett namn som Andrei Arshavin tipsar om. Det är ett bra tips. En offensivt lagd 26-åring med 42 landskamper för Ryssland vore förstås ett lämpligt vald. Vidare borde det faktum att han bara har ett halvår(!) kvar på sitt kontrakt innebära att hans nuvarande klubb Zenit inte kräver enorma pengar för honom. Zenits förhandlingsposition är ju inte speciellt bra, om man säger så.

Darijo Srna är också ett mycket hett namn. Det sägs att Liverpool är ute efter honom och har varit det ända sedan Houllier var klubbens manager. 27-åringen har ett extremt fint tillslag, och har mer eller mindre en snipers precision när han använder högerfoten. Han har dock varit Shakhtar Donetsk trogen under många säsonger, eftersom han trivs väldigt bra socialt där, vilket är anledningen till att han har tackat nej till så många andra klubbar de senaste åren. Kommer han att tacka ja nu?

Rafinha är en spelare som ständigt ryktas till Liverpool. Han är mycket bra offensivt, men det finns frågetecken för hans defensiva spel. Jag tror att det är främst därför som fortfarande spelar i Schalke 04. Skulle dock inte bli förvånad om någon riktig storklubb snappar upp 23-åringen i sommar. Benitez brukar dock gilla fysiskt starka spelare, och det är inte Rafinha.

Cicinho är en annan spelare som Benitez har varit intresserad av tidigare. Han har inte gjort någon större succé i Roma, och kanske är Liverpool sugna på att värva honom ”on the cheap”. Hans defensiva spel är dessvärre oerhört suspekt och eftersom han har hunnit bli 28 år gammal finns heller ingen större anledning att tro på någon större utveckling.

Miguel är som bekant en spelare som tillhör Valencia, som ju vi alla vet måste sälja spelare för att få in pengar. Jag har egentligen aldrig gillat den här spelaren, men med 29 år fyllda och 50 landskamper för Portugal representerar han ändå ett erfarenhet alternativ, som kanske finns tillgänglig för en vettig summa pengar.

Det finns säkert ytterligare högerbackar som är intressanta, men som jag tyvärr inte kommer på i skrivande stund.

Kommentarer är stängda.